Laatste nieuws:

DEN HAAG, 11 februari 2009 22:56

Heemskerk ondersteunt Nederlandse bedrijven bij export en investeringen in India

Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) trekt jaarlijks 10 miljoen euro uit voor ondersteuning van Nederlandse bedrijven die willen exporteren naar of investeren in India. Heemskerk wil met het geld Nederlandse bedrijven ondersteunen die de mogelijkheid hebben zich stevig op de snelgroeiende Indiase markt te kunnen vestigen.

'
1/1

"Juist in deze turbulente economische tijden is het van belang om te laten zien dat wij goede economische banden met India op prijs stellen en verder willen uitbreiden," aldus Heemskerk. "Belangrijke opkomende landen als India zijn voor de Nederlandse economie van groot belang. Internationale handel en investeringen zijn de motor van Ondernemend Nederland en Nederlandse werknemers."

Slagkracht 

Heemskerk wil de Nederlandse slagkracht op de Indiase markt vergroten om daarmee het internationale concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven te behouden. Daarom wordt voor de besteding van het geld gekozen voor sectoren waar Nederland een sterke positie en goede naam heeft en waar de Indiase markt goede kansen biedt: agro-industrie, bouw, infrastructuur en logistiek, ICT, medische sector en biotechnologie.

Ondernemers uit Nederland en India moeten binnen deze sectoren elkaar opzoeken. "Nederlandse bedrijven moeten op de kansrijke gebieden met Indiase bedrijven samenwerken om duurzaam en toekomstgericht te kunnen ondernemen," aldus Heemskerk. "Buitenlandse handel en investeringen zijn cruciaal voor de Nederlandse economie. Samenwerking zorgt voor meer zekerheid."

Missie

Heemskerk leidt deze week een economische missie naar India. Hij wordt vergezeld door ruim veertig bedrijven en onderwijsinstellingen. Naast vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven bestaat de delegatie uit een groot aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Nederlandse bedrijven promoten tijdens de missie hun expertise, met name op het gebied van ICT, biotechnologie, design, vliegtuigonderhoud en de maritieme logistiek. Innovatie speelt in al deze sectoren een belangrijke rol. Ook Indiase investeringen in Nederland spelen in het programma van de missie een belangrijke rol. Heemskerk bezoekt in India drie steden: Delhi, Pune en Mumbai.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden