Laatste nieuws:

DEN HAAG, 4 februari 2009 23:39

Heemskerk trekt 12,5 miljoen euro uit voor MKB in het buitenland

Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) wil dat meer Nederlandse MKB-bedrijven hun kansen benutten in het buitenland. De staatssecretaris heeft daarom op 4 februari 2009 aangekondigd 12,5 miljoen euro uit te trekken om de ondernemers met exportplannen te ondersteunen.

'
1/1

MKB-ers met weinig ervaring die willen beginnen met ondernemen over de grens, kunnen gebruik maken van de nieuwe regeling prepare2start. Negenhonderd bedrijven krijgen op deze manier de kans om ervaring op te doen in een land naar keuze. Ondersteuning bestaat uit advies en begeleiding bij het opstellen en uitvoeren van een internationaliseringsplan en een bijdrage in de kosten van een aantal in het plan genoemde activiteiten. De subsidie bedraagt vijftig procent van de gemaakte kosten tot maximaal 11.500 euro.

Heemskerk vindt het van groot belang dat MKB-bedrijven ook tijdens de economische crisis nieuwe internationale markten kunnen blijven betreden. "Het midden- en kleinbedrijf is de ruggengraat van onze economie en internationale handel is de motor van ondernemend Nederland. Wij zijn een handelsland en dat is al eeuwen onze kracht. Export is en blijft voor Nederland cruciaal."

Ondernemers kunnen voor de aanvraag van prepare2start terecht bij de Kamers van Koophandel, Buma, FHI, FME/CWM, HISWA, Metaalunie, Modint en Syntens. Meer informatie is te vinden op de website www.evd.nl/prepare2start

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden