Laatste nieuws:

, 30 januari 2009 14:21

Manroland verkort ontwikkeltijd regelsysteem dankzij MathWorks tools

Manroland, één van ‘s werelds grootste fabrikanten van industriële drukperssystemen, heeft MathWorks' tools voor Model-Based Design gebruikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van een regelsysteem voor zijn geavanceerde drukpers. Dankzij Model-Based Design heeft manroland dit regelsysteem meer dan 50 procent sneller kunnen ontwikkelen. Daardoor kon het bedrijf de vooropgestelde projecttijd met een jaar inkorten en verscheen de nieuwe pers sneller op de markt.

'
1/1

Door Model-Based Design te combineren met mechatronische systeemontwikkeling, konden de ontwikkelaars van manroland een hoogwaardige regelaar produceren die exact de prestaties leverde die tijdens het ontwikkelproces al waren gesimuleerd. Tijdens de ontwikkeling kon Manroland ontwerpiteraties in minuten voltooien, terwijl dat met traditionele processen weken kostte. Bovendien konden de ingenieurs van manroland dankzij de tools van The MathWorks allerlei abnormaal persgedrag simuleren, zodat ze het regelsysteem konden testen onder verschillende foutcondities, wat anders niet mogelijk was geweest.
Door die benadering kon manroland voldoen aan de verwachtingen van de klant met lagere foutpercentages, een grotere nauwkeurigheid en een snellere responstijd.

Gestroonlijnd 

Tijdens de bètatests bij de klant verliep de foutanalyse gestroomlijnder, aangezien Manroland data van de productiepers kon verzamelen en vervolgens de foutcondities intern kon simuleren. Dat leverde een snellere oplossing voor de klant op.
"We waren aan de grenzen gekomen van wat mogelijk was met onze bestaande ontwerpprocessen en -software. We hadden een oplossing nodig die ons zou helpen nieuwe kwaliteitsniveaus te bereiken", aldus Thomas Debes, hoofd software ontwikkelaar bij manroland. "Met de software van The MathWorks konden we snel de structuur van de regelaar wijzigen en meteen resultaten zien. Omdat we snelle iteraties konden uitvoeren, konden we de kwaliteit en functionaliteit in het ontwikkelproces optimaliseren en tegelijk de ontwikkelcyclus inkorten. Zelfs met een zeer complex model voltooiden we de benodigde iteraties in een tiental minuten. Voordien kostte ons dat een week. Het eindresultaat was dat we het project in amper 10 maanden konden voltooien, ruim binnen onze vooropgestelde deadline."

"De verbeteringen die manroland in het ontwikkelingsproces kon aanbrengen, illustreren opnieuw hoe designteams dankzij Model-Based Design ingewikkelde mechatronische systemen op systeemniveau kunnen modelleren en simuleren. Daarbij kunnen ze de complexe interactie van elektrische, mechanische en regelsystemen optimaliseren", zegt Tony Lennon, ‘industrial automation and machinery marketing manager'. "Het automatisch genereren van code, wat een wezenlijk deel uitmaakt van Model-Based Design, helpt ontwikkelaars om hun regelalgoritmen veel efficiënter te implementeren voor tests en productietoepassingen dan bij handmatige codering. Daardoor kunnen meer operationele omstandigheden worden uitgeprobeerd en ontstaan er minder problemen achteraf."  

Over manroland

manroland AG is 's werelds op één na grootste fabrikant van drukpersen en de wereldwijd marktleider op het gebied van rotatiepersen. manroland opereert vanuit Offenbach, Augsburg en Plauen in Duitsland. Het bedrijf heeft bijna 9000 mensen in dienst en heeft een jaaromzet van 2 miljard euro (2007), met een exportaandeel van 84%. Rotatie- en vlakke offsetpersen vormen de belangrijkste productlijnen voor uitgeverijen, algemeen commercieel en verpakkingsdrukwerk. Het commerciële aanbod varieert van kleine vlakdrukpersen tot productiesystemen voor kranten in miljoenenoplagen.

Over The MathWorks

The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer. The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 2000 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven.

Reacties (1)

Hoppa, beachmasters!

Henk

31-01-2009 op 13:31

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden