Laatste nieuws:

, 30 januari 2009 14:11

Microkrediet voor (startende) ondernemers nu in heel Nederland beschikbaar

Door een relatief klein bedrag te lenen, kunnen nu ook beginnende ondernemers in Nederland met een goed idee een onderneming beginnen of uitbouwen. Qredits (de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland) stelt daartoe kredieten voor (startende) ondernemers beschikbaar.

'
1/1

Qredits verstrekt kredieten tot maximaal € 35.000 en biedt daarnaast coaching voor de ondernemer aan. Qredits is een landelijk initiatief van de grootbanken (ABN AMRO, Fortis Bank Nederland, ING Nederland en Rabobank Nederland), in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Via Qredits geven zij startende ondernemers met goede ondernemingsplannen een kans, ondanks de economische crisis. Qredits is een voor Nederland en Europa uniek concept. Het wordt breed ondersteund vanuit de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Stichting Fonds Werken aan Wonen.

Persoon 

Veel startende ondernemers uit het kleinbedrijf hebben moeite om een krediet te krijgen. Redenen zijn veelal een te laag benodigd kapitaal, te weinig relevante opleiding, niet over de juiste diploma's beschikken of een negatief trackrecord. Qredits kijkt allereerst naar de persoon van de ondernemer en de potentie van de op te zetten onderneming. Als deze factoren kansrijk zijn, gaat Qredits soepeler om met de kredietverstrekking. Vaak wordt de ondernemer ook gecoacht.

Qredits is tevens het antwoord op het advies dat de Raad voor Microfinanciering in 2008 heeft uitgebracht. De Raad adviseerde om micro-ondernemers ook in Nederland beter te informeren en te bereiken, coaching toegankelijker te maken en meer geld beschikbaar te stellen voor microkredieten. Qredits geeft vertrouwen aan de (startende) ondernemer door positief, individueel en toekomstgericht naar het ondernemingsplan te kijken. Qredits maakt het bovendien mogelijk om nieuwe ondernemingen met potentieel te realiseren. Mits de ondernemer en het ondernemingsplan aan bepaalde criteria voldoen uiteraard.

Jhr. drs. D. Laman Trip, voorzitter van de Raad voor Microfinanciering, reageert zeer positief op het initiatief: "De Raad is verheugd dat er met de komst van Qredits een landelijke kredietoplossing wordt geboden voor kleine kredieten. Dat kan een grote stimulans betekenen voor het klein of beginnend ondernemerschap in Nederland. De samenwerking tussen de ministeries, de betrokken banken en de Stichting Fonds Werken aan Wonen vormt een breed draagvlak onder dit initiatief."

bron: Qredits

Reacties (1)

Goed initiatief!

ueq@hotmail.com

30-01-2009 op 20:20

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden