Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 30 januari 2009 13:51

PfHTS gaat op in Point One

Het Programme for High Tech Systems is opgegaan in innovatieprogramma Point One. Oud-voorzitter Frans van 't Hullenaar bereidde de fusie voor en is enthousiast: "Misschien hebben we hier wel de basis gelegd voor een nieuwe ASML."

'
1/1

Point One beslaat nu naast nano-elektronica en embedded systems ook het technologiegebied mechatronica (inclusief robotica). Door de fusie houdt het Programme for High Tech Systems (PfHTS) na twee jaar op te bestaan. Eigenlijk was het niet meer dan logisch om de banden met Point One aan te halen, zegt afzwaaiend voorzitter Frans van 't Hullenaar. "We kregen al bij het begin de vraag: achter beide initiatieven zitten hetzelfde netwerk en dezelfde bedrijven. Kun je dat niet samenbrengen?"
Een van de initiatiefnemers van het PfHTS was het IOP Precisietechnologie. De resultaten van dit programma voor innovatiegericht onderzoek zullen worden ingebed in Point One. Op een symposium van het IOP Precisietechnologie, begin december vorig jaar, deden IOP-onderzoekers al uit de doeken wat zij kunnen betekenen voor innovaties in hightech systemen.

Nieuwe opzet

Point One krijgt in zijn tweede fase een vernieuwde opzet. De deelnemende bedrijven en kennisinstellingen zijn gevraagd lid te worden van de ‘vereniging' Point One. Zij stellen een roadmap vast die de basis zal vormen voor een meerjarenplan. Uit het meerjarenplan worden via een jaarwerkplan de calls voor projecten geformuleerd. Volgens Van 't Hullenaar is deze opzet ‘de garantie dat de industrie achter de plannen staat'. De calls zullen net als voorheen worden uitgevoerd door SenterNovem.
Kansen voor de Nederlandse mechatronicasector liggen de komende jaren op het gebied van 3D-integratie bij het maken van chips, domotica, inkjettechnologie en solartechnologie. Veel raakvlakken dus met de speerpunten van Point One, maar voor echte resultaten zal de sector dan wel aansluiting moeten vinden bij nieuwe Point One-projecten. Volgens Van 't Hullenaar gaat dat lukken: "We hebben een actieve werkgroep mechatronica die bedrijven gaat meetrekken in de voorstellen."

Op 9 maart zal minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken tijdens een evenement in Eindhoven bekendmaken welke tenders en activiteiten Point One organiseert in 2009.

Meer informatie over Point One is beschikbaar op de officiële webpagina en op de website van SenterNovem

bron: Nevat

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden