Laatste nieuws:

DEN HAAG, 30 januari 2009 01:25

Nieuwe subsidieronde Milieu & Technologie 2009

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de industrie kan tot en met 9 september weer subsidie aanvragen bij het programma Milieu & Technologie van agentschap SenterNovem. De subsidie van in totaal 4,5 miljoen euro is bedoeld om de ontwikkeling en toepassing van innovatieve, milieuvriendelijke processen, producten of diensten in de industrie te stimuleren.

'
1/1

Er is zowel steun voor de technische ontwikkeling (Toep) als voor de voorbereiding van een gerichte marktintroductie (TeMa) van milieuvriendelijke innovaties. 
ToeP, Toepassen in de Praktijk, is erop gericht onderzoeksresultaten te vertalen naar de praktijk. Dit kan op vijf manieren:

  • Industrieel haalbaarheidsproject: een deskstudie bekijkt of een innovatie te ontwikkelen is, of het maken van een globaal ontwerp of concept.
  • Industrieel onderzoeksproject: (laboratorium)onderzoek om te onderzoeken of processen, producten of diensten werken (proof of principle).
  • Preconcurrentieel haalbaarheidsproject: een deskstudie of partnerzoektocht na een onderzoekstraject om de praktijkwaarde van laboratoriumresultaten te onderzoeken.
  • Preconcurrentieel ontwikkelingsproject (pilot): een test op kleine schaal om de werking in de praktijk te testen.
  • Demonstratieproject: een test op productieschaal om de werking van een innovatie te demonstreren en waarbij kinderziektes aan het licht komen en opgelost worden.

TeMa, Technologie in de Markt, omvat niet-technisch onderzoek om innovaties met een milieuvoordeel beter te laten doorbreken. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om het onderzoeken van marktbehoeften, economische haalbaarheid, financieringsmogelijkheden, geschikte partners, kansen en belemmeringen vanuit de wet- en regelgeving of kennisbescherming.
 
Meer informatie is te vinden op: www.senternovem.nl/milieutechnologie.  

bron: SenterNovem

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden