Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 23 januari 2009 14:07

Subsidie van een miljoen euro voor ontwikkeling van nieuwe efficiënte biobrandstoffen

De Universiteit van Amsterdam, Solarix BV en Yellow Diesel BV hebben van het Ministerie van Economische Zaken een subsidie van een miljoen euro ontvangen voor het ontwikkelen en efficiënter produceren van nieuwe biobrandstoffen.

'
1/1

De subsidie is toegekend in het kader van de subsidieregeling EOS: Korte Termijn Energieonderzoek (KTO) van het ministerie. De financiering is onderdeel van een research- en developmentproject van anderhalf miljoen euro voor het synthetiseren en commercialiseren van een nieuw type biodiesel.
Dankzij een nieuwe katalysator en een nieuw ontwerp optimaliseert het nieuwe syntheseproces het gebruik van ruwe materialen. Het brengt bijna geen restafval voort. De nieuwe biodiesel is goedkoper, brandt beter en vermindert de uitstoot van roet. Daarnaast kan in het proces olie/vet uit organisch afval als grondstof gebruikt worden.
Het project is een samenwerking tussen de Heterogeneous catalysis and sustainable chemistry group van prof. dr. Gadi Rothenberg aan de UvA, Yellow Diesel BV, een spin-offbedrijf van UvA Holding BV met dr. Alexandre Dimian (deskundige op het terrein van chemisch procesontwerp), en Solarix BV, een Nederlands biodieselbedrijf opgericht door drs. ing. Jan Hein Hoitsma en ing. Peter van Zwol.

> Meer over biobrandstoffen

bron: Universiteit van Amsterdam

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden