Laatste nieuws:

UTRECHT, 20 januari 2009 10:05

Zelfgebouwde robots strijden tegen klimaatverandering

In de Benelux Finale van de First Lego League voeren 32 teams klimaatmissies uit met hun zelfgebouwde robots. Het evenement vindt plaats op zaterdag 31 januari 2009 bij de Universiteit Utrecht, waar minister Cramer (VROM) de prijzen zal uitreiken. Het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk.

'
1/1

In de Benelux Finale, met als thema ‘Climate Connections', laten de teams hun robot op een speelveld verschillende opdrachten uitvoeren die te maken hebben met het klimaat. Op een speciaal speelveld zullen de robots dijken plaatsen aan de kust, ijsmonsters nemen en bolletjes koolstofdioxide begraven in een ondergronds reservoir. De jury bepaalt op basis van onderzoekspresentaties en de uitvoering van de missies wie de hoofdprijs zal ontvangen.

 

Lego Mindstorms

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 8 en 15 jaar kennis laat maken met bètawetenschappen en techniek. In teamverband bouwden en programmeerden de deelnemers robots met behulp van ‘Lego Mindstorms'. Van de ruim 250 teams die meededen aan de regionale wedstrijden in Nederland en België, plaatsten 32 teams zich voor de Benelux Finale in Utrecht.

 

25-jarig jubileum

Bij het programmeren van de robots speelt informatica een grote rol. Daarom vindt de finale van het evenement dit jaar plaats aan de Universiteit Utrecht, waar de opleiding Informatica haar 25-jarig jubileum viert. Bezoekers kunnen naast het bekijken van de robotfinale ook zelf proefjes doen in het Toverlab, een workshop over robots volgen of een bezoek brengen aan de Geotruck. De First Lego League is een samenwerking tussen Stichting Techniekpromotie en de Universiteit Utrecht.

www.firstlegoleague.nl

bron: First Lego League

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden