PARIJS, 11 januari 2009 18:41

Concrete projecten op de SCS Paris 2008

Begin december 2008 vond in het beurscomplex van Paris Nord-Villepinte de tweejaarlijkse SCS, vakbijeenkomst voor industriƫle automatisering, elektriciteit, automatisering en mechatronics plaats. Tengevolge aan de huidige crisis in de industrie bleef het bezoekersaantal van de SCS Paris 2008 weliswaar laag, maar dat werd volgens de organisatoren gecompenseerd door de hoge bezoekerskwaliteit onder de aanwezigen.

Marktspelers bezochten de vakbeurs met concrete projecten en waren op zoek naar duurzame oplossingen voor hun bedrijf. Exposanten en bezoekers van de SCS Paris 2008 waardeerden de vele evenementen en de diverse themaruimtes van de beurs. De SCS Paris 2008 ontving in totaal 9.171 vakbezoekers, waarvan 10% internationaal uit 63 landen.

De evenementen

Themagerichte bezoekroutes
De bezoekroutes ingedeeld naar 4 verschillende markten werden gewaardeerd door de bezoekers: voedingsmiddelen, chemie, auto equipment en papier/karton. 

Prijzen
Op maandag 2 december werden prijzen uitgereikt aan vier onafhankelijke ingenieursbureaus (Argence Automation, Carewave Shielding Technologies, Harel; SCC ) en drie bedrijfsingenieurbureaus (Procopi GDT, Synapse-Concept en Sodimas). 
Mechatronics Awards
Voor de eerste keer werden op woensdag 3 december innovatieprijzen voor Mechatronica uitgereikt. Er werden  prijzen toegekend door een jury van technische experts en de vakpers.  
Themaruimtes

Rondom de onderwerpen "Verbetering van de productiviteit" en "aanpak voor duurzame ontwikkeling" werden 2 speciale beursruimtes gecreëerd:  
De ruimte Energie Efficiency voor de presentatie van 45 producten, software en diensten en ongeveer 20 conferenties voor efficiënt energiebeheer. 
De ruimte voor Mechatronics, gerealiseerd in samenwerking met Artema, Cetim en Thésame, informeerde over de toename van capaciteit en productiviteit van industriële equipment, in de vorm van een conferentieprogramma van 22 lezingen met 171 deelnemers.

De volgende beurseditie van de SCS zal plaatsvinden in 2010. Meer beursinformatie:  www.scs-expo.com/

Mechatronics Awards

Grand Prix (alle categorieën)
Ketens: SNR, 3e generatie lagers
Kleine en middelgrote ondernemingen: Siam Ringspann, mechatronische noodrem

Automobielprijs
Electricfil met een bedieningsmodule voor de aandrijving van dubbele koppeling (DCT).

Industrieprijs
SKF - Pin Encoder, positieweergave van beweegbare arm van werkplaatsmaterieel  
Freudenberg Simrit
waterdichte ring met lekindicator (met name bestemd voor windmolens).

Strategieprijs
Bosch Rexroth met het systeem CamoLINE.
BA System voor het gebruik van interne en externe bronnen, waaronder universitair onderzoek, voor de conceptie en verkoop van de zelfbesturende mobile dual robot.

Publieksprijs 
Indeep, onderzoeksbureau in opdracht van INA, met een onderzoek naar de digitalisering van de 78 toeren LP's. .

Organisatie-communicatie prijs
Sensorex, REDS smart sensor  
SEW-Usocome, Project Movigear (mechatronische aandrijving)

bron: Promosalons

Foto's:

SCS

© Aandrijvenenbesturen.nl