Laatste nieuws:

FRASERBURGH, SCHOTLAND, 7 januari 2009 15:36

Speciale actuators voor Nuclear Core Inspection Machine

Power Jacks, specialist in lineaire aandrijving, heeft elektrische lineaire actuators ontworpen ten behoeve van de inspectiemachine voor de reactorkern van een kerncentrale in Engeland.

De speciaal ontworpen elektrische, lineaire actuator van Power Jacks.'
De speciaal ontworpen elektrische, lineaire actuator van Power Jacks.
1/1

Het inspecteren van de reactorkern vormt een essentiële functie voor het in werking houden van een atoomcentrale. De inspecties moeten van de hoogste kwaliteit zijn om een ononder­bro­ken stroom­voor­ziening, evenals de beste veiligheid en efficiency van de centrale, te kunnen garanderen. Een vitaal onderdeel van het onderhoudsprogramma betreft de inspectie van de atoomreactorkernen. Voor de uitvoering daarvan, wordt een speciaal hiertoe ontworpen machine gebruikt, waarmee een video-inspectie en metingen aan het boorgat worden uitgevoerd. De operator laat de machine in de reactorstandpijpen dalen met een door Power Jacks geleverde elektrische lineaire actuator.

Schroefvijzels 

De machine staat bekend als de NICIE (New In-Core Inspection Equipment). Het apparaat werd ontwikkeld door BNS Nuclear Services, een Britse aannemer voor engineering en site services in het nucleaire marktsegment, die nauw samenwerkte met Power Jacks bij het ont­werp en de fabricage van de lineaire hoofdactuator, die de machine in de reactorstandpijp beweegt. Vier aanvullende schroefvijzels vervullen een stabiliserende rol wanneer de machine aan de standpijp gekoppeld is.          

De NICIE inspecteert atoomreactoren door een camera te laten zakken in het reactorbrandstofkanaal voor het uitvoeren van metingen en onderhoudscontroles. Het hoofdgedeelte van de machine wordt eerst naar boven gehaald om het vervolgens te laten zakken in de reactorstandpijpen. Een speciaal ontworpen elektrische lineaire actuator van Power Jacks voert deze handeling uit.

Sensoren

De actuator is ontworpen voor het heffen en laten dalen van de 20 kN belasting met een slag van 525 mm. Het einde van de slag wordt gesignaleerd door de in de actuator geïnstalleerde benaderings­sensors. Om een starre kolom gedurende de slag te kunnen handhaven, bezit de actuator twee interne gelei­dings­­mecha­nismen voor de plunjer. Voor de veiligheid is de plunjer voorzien van een eigen koppeling, die functioneert als een mecha­nische noodrem ter voorkoming van overbelasting indien externe besturingssystemen mochten falen. De actuator wordt aangedreven door een 0.75 kW motor met een geïntegreerde rem voor het in positie houden en een handbediende aandrijfas voor het geval dat handbediening nodig mocht zijn. De machine op zich staat op een onderstel met wielen om deze gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Maar wanneer de machine in stelling gebracht wordt, zorgen vier schroefvijzels aan de on­der­zijde van de machine ervoor dat het gewicht niet meer op de wielen rust, net zoals dit gebeurt door middel van de stabili­serende schroefvijzels op mobiele kranen.

De Nederlandse importeur van Power Jacks is Vector Aandrijftechniek.

bron: Power Jacks Ltd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden