Laatste nieuws:

APPINGEDAM, 6 januari 2009 14:28

Opleiding CE consultant voor de machinebouw

Wanneer in 2009 de nieuwe Machinerichtlijn van kracht wordt, zal praktisch iedereen die ooit de Machinerichtlijn hanteerde, aan de gang moeten gaan met het bestaande Technisch Constructie Dossier. Hierin wordt immers ongetwijfeld verwezen naar richtlijnen en normen die in 2009 verouderd zijn en zo zijn er meer punten die aandacht behoeven. Om bedrijven op weg te helpen bij het interpreteren en toepassen van de nieuwe Machinerichtlijn, is de opleiding ‘CE consultant voor de machinebouw' voor 2009 aangepast. De opleiding is ontwikkeld door IAB Ingenieurs en wordt al enkele jaren succesvol gegeven.

'
1/1

De opleiding CE-consultant voor de machinebouw is van oudsher een opleidingstraject waarin de cursist wordt opgeleid tot CE-consultant voor de machinebouw. De betrokken docenten spreken vanuit hun eigen ervaring die zij hebben opgedaan in de beroepspraktijk en zijn hierdoor in staat ook concrete vragen vanuit het bedrijf van de deelnemers te beantwoorden.  

Niet afwachten maar beginnen

De opleiding voor het jaar 2009 is specifiek afgestemd op de nieuwe Machinerichtlijn. Ir. Andries Brakke, directeur-eigenaar van IAB Ingenieurs en ontwikkelaar van de opleiding: "Vooral het technisch constructiedossier is een aandachtspunt. In feite zal iedereen die ooit met de Machinerichtlijn te maken had, het TCD ter hand moeten nemen en opnieuw afstemmen op de nieuwe Machinerichtlijn. Ook de machinebouwer die tot dusver met uitsluitend een IIB-verklaring konden leveren, moeten straks een technisch constructiedossier gaan opstellen. In deze nieuwe opleiding hanteren we hiervoor het uitgangspunt: gewoon beginnen. In plaats van theoretische verhandelingen gaan de deelnemers dus heel concreet aan de slag met een constructiedossier - hetzij hun eigen, hetzij een dossier dat ze van mij krijgen - en komen hierdoor ‘vanzelf' alle onderwerpen tegen die van belang zijn. Bijvoorbeeld het uitvoeren van risicobeoordelingen, de nieuwe normen voor veiligheidsbesturingen, de gebruikershandleiding en de EG-verklaring van overeenstemming."

Theorie en praktijk 

De opleiding omvat tien dagen verspreid over een aantal maanden en is zowel theoretisch als (sterk) praktisch van aard. De eerste bijeenkomst is op 9 februari 2009, de laatste op 26 juni. Alle trainingsdagen worden gehouden in Appingedam. De kosten bedragen € 4650, exclusief 19% BTW inclusief cursusmateriaal en lunch. Meer informatie vindt u via de website: www.iab-ingenieurs.nl

bron: IAB Ingenieurs

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden