Laatste nieuws:

UTRECHT, 6 januari 2009 13:55

Techni-Show Congres kijkt over recessie heen

De Nederlandse maakindustrie ziet zwaar weer op zich afkomen. De Federatie Productie Technologie en VNU Exhibitions Europe kijken 12 maart echter over de recessie heen. Nieuwe omstandigheden vragen om een nieuwe aanpak. Dit is de centrale invalshoek van het Techni-Show Congres 2009, waar tweehonderd topbeslissers uit de maakindustrie discussiëren over de nieuwe orde. Thema van het congres, dat wordt gehouden in Media Plaza, is ‘Same game, new rules'.

Pieter Dirk Waltheer: "Een inspirerende dag".'
Pieter Dirk Waltheer: "Een inspirerende dag".
1/1

De nieuwe orde wordt besproken vanuit vier thema's: Technologie, Strategie, Economie en Visie. Keynote speakers zijn dr. ing. Thomas Bergs, managing director and head engineer van het Frauenhofer instituut;  prof.dr. Fred van Eenennaam, hoogleraar Stategy and Dynamics van het Strategy Center Nyenrode Business Universiteit;  drs. Maarten Leen, hoofd macro-economie Economisch bureau ING Bank en Martin van Pernis, voorzitter Raad van Bestuur van Siemens Nederland.

Combinatie

Het congresprogamma is een combinatie van keynote sprekers, speeddates en workshops. Onderwerpen van de drie workshops zijn: "Businessplan Productieautomatisering" (Robotics Association Benelux), "Lean Manufacturing"; het inrichten van een leantransformatie (Lean Management Institute) en "Financieringsconstructies in nieuwe tijden" (ING). Tijdens het congres met Judith de Bruijn als dagvoorzitter zijn er tal van mogelijkheden om te netwerken. FPT voorzitter Richard Boske stelt dat de huidige dip slechts van tijdelijke aard is. Deze wordt volgens hem nog eens versterkt door columnisten die elkaar ‘napraten'. "Op het Techni-Show Congres geen columnisten, maar zwaargewichten die hun visie geven op de ontwikkelingen. We stappen over de recessie heen en richten onze blik positief op de toekomst van de Nederlandse Maakindustrie", aldus de FPT-voorzitter.

Inspirerende dag 

Pieter Dirk Waltheer (VNU Exhibitions) en Gert Jan Braam (FPT), de organisatoren van het congres: "Het wordt een inspirerende dag waarin collega's met elkaar bespreken hoe zij omgaan met gewijzigde omstandigheden. De keynote speakers schetsen de contouren van het tijdperk-na-de-kredietcrisis, tijdens de speeddates en workshops kunnen de beslissers hun eigen vraagstukken bespreken en krijgen ze handvatten aangereikt om nieuwe inzichten direct in de eigen situatie toe te passen.   

Het congres is toegankelijk voor beslissers in de maakindustie op het niveau van CEO en MT.

Meer informatie op http://www.technishowcongres.nl/

bron: VNU Exhibitions

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden