Laatste nieuws:
Schmersal Nederland

HARDERWIJK, 11 december 2008 11:04

Machinerichtlijn: meer aandacht voor manipulatie veiligheidsvoorzieningen

Begin deze maand verzorgde Schmersal Nederland een seminar over de nieuwe norm over de veiligheid van machinebesturingen, de EN ISO 13849-1:2006 en de nieuwe machinerichtlijn. De nieuwe machinerichtlijn wordt per 29 december 2009 van kracht en in dezelfde maand wordt de EN 954-1:1996 teruggetrokken. Door deze terugtrekking wordt de EN ISO 13849-1:2006 zeer actueel voor machinebouwers en is het van belang dat zij hiermee vertrouwd raken.

'
1/1

Schmersal Nederland kon tijdens het goed bezochte seminar de deelnemers overtuigen van de voordelen van de nieuwe norm. In een aantal praktijkvoorbeelden bleek dat het bepalen van een performance level (PL) niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Zo kwamen alle parameters waar het PL van afhankelijk is aan bod, zodat de deelnemers een inzicht hebben in zaken als designated architecture, MTTFd , diagnostic coverage en common cause failures.

Hinder van beveiliging 

Verder kwam aan het licht dat in het kader van de nieuwe machinerichtlijn in de toekomst meer moet worden gedaan aan het voorkomen van manipulatie van veiligheidsvoorzieningen. Dit valt af te leiden uit het voorzienbaar misbruik van de machine waarvoor de machinebouwer een oplossing dient te vinden. Daarnaast is uit onderzoeken in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bekend dat manipulatie voornamelijk gebeurd omdat machinebedieners hinder ondervinden van de beveiligingen door slecht zicht op het proces, slechte bereikbaarheid bij het afstellen en inregelen van de machine en het onderhouden van de machine enz. Dit zijn allemaal bedrijfsmodi die anders zijn dan de modus automatisch-bedrijf. Conclusie hieruit is dat met name op het gebied van andere bedrijfsmodi en de beveiliging hiervan nog het een en ander verbeterd kan worden en dat dit ook door de machinerichtlijn wordt geëist. 

Wilt u ook een Schmersal seminar bijwonen? Meldt dit bij info@schmersal.nl en u wordt geïnformeerd over een volgende datum waarop dit seminar plaatsvindt.

Lees meer over de nieuwe machinerichtlijn

bron: Schmersal

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Schmersal Nederland B.V.

Vanuit een marktleidende positie verzorgt Schmersal Nederland voor bestaande en veel nieuwe relaties de bescherming van de mensen, maar zeker ook de machines in een grote diversiteit aan productiebedrijven. Voorzien van de nieuwste technologieën leveren wij een zeer uitgebreid programma veiligheidsschakelaars en veiligheidscomponenten, waarmee u uw productiemiddelen kunt beveiligen.

Deurschakelaars

DeurschakelOnder de rubriek "Veilig schakelen en bewaken" biedt Schmersal een zeer uitgebreid assortiment aan deurschakelaars en veiligheidsschakelcomponenten voor de positiebewaking van veiligheidsdeuren. De deurschakelaars bestaan o.a. uit veiligheidsschakelaars met gescheiden bedieningssleutel en draaibare beschermvoorzieningen, toestemmingschakelaars en trekkoordschakelaars.

 

Meer informatie over de deurschakelaars van Schmersal »

Noodstopknop

NoodstopknopHet assortiment noodstopknoppen van Schermsal bestaat uit meerdere modellen die aansluiten bij verschillende toepassingsgebieden. In het bedieningsdeel van de noodstopknop is er de keuze in zowel metaal als kunststof. De modellen bieden ook keuze in de wijze van ontgrendeling, dit kan door middel van een sleutel of trekbeweging.  

 

De noodstopknoppen worden bijvoorbeeld gebruikt in schakelkasten, bedienpanelen, tweehandbedieningen, in de liftenbouw of aan transportinstallaties. Na een manuele bediening schakelen ze de werk- en functieprocessen uit of activeren ze deze.

 

Meer informatie over de noodstopknoppen van Schmersal »

Impulsgever

ImpulsgeverSchmersal levert de impulsgever die beschikt over een incrementele encoder. De impulsgever bestaat uit een robuust ontwerp voor ladingen tot 100N. Het heeft een bewezen hygiënische contructie (EHEDG) en beschikt over het Ecolab certificaat van de weerstand tegen reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Het is uitermate geschikt voor gebruik in de de voedings- en drankindustrie.

 

Meer informatie over de impulsgever van Schmersal »

Naderingsschakelaar

NaderingssschakelaarDe inductieve naderingschakelaar bevat geen verslijtbare mechanische onderdelen zoals bedieningsorganen en contacten, hierdoor is zijn levensduur nagenoeg onbegrensd. Contactafbrand en door de omgeving veroorzaakte vervuilding van de contacten kunnen zich niet voordoen. De elektronische naderingsschakelaar werkt geluidloos, zonder natrilling en neveneffecten. Hij is ongevoelig voor trillingen en schokken.

 

Inductieve naderingsschakelaar

De oscillator van de inductieve naderingsschakelaar genereert met behulp van de spoel, die zich in de open kern bevindt, een hoogfrequent, magnetisch wisselveld, dat aan het actieve oppervlak naar buiten treedt. Als dit veld door een elektrisch geleidend materiaal, zoals metaal, verstoord wordt, ontstaat een inductieve wervelspanning.

 

Meer informatie over naderingsschakelaars van Schmersal »

Automatiseringstechniek

Schmersal levert producten voor de automatiseringstechniek zoals schakelcomponenten voor mechanische positiedetectie voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Het assortiment bestaat o.a. uit de volgende schakelaars:

 

MicroschakelaarsMicroschakelaars

Minimale plaatsbehoefte, hoog schakelvermogen en een robuuste bouw zijn slechts enkele van de vele voordelen van deze microschakelaars. Dankzij hun internationaal geldende gebruiks- en buitenafmetingen en een ruim assortiment aansluitmogelijkheden zijn deze schakelaars universeel bruikbaar.  

 

Meer informatie over de microschakelaars van Schmersal »

 

VoetschakelaarsVoetschakelaars

Naargelang de omgevingsvoorwaarden en de mechanische belasting bestaan er diverse voetschakelaars. Alle voetschakelaars zijn in meerpedalige uitvoering verkrijgbaar. De voetschakelaaars van de serie 232 zijn met een beschermkap tegen onopzettelijk bedienen beveiligd. Ze voldoen aan beschermingsgraad IP 65 of 67.

 

Meer informatie over de voetschakelaars van Schmersal »

 

MageneetschakelaarsMagneetschakelaars

Het belang van magneetschakelaars als alternatief voor de mechanische eindschakelaars neemt alsmaar toe. De magneetsschakelaars zijn aangedreven door stoters en rol- en draaihefbomen. Schmersal beschikt over een groot assortiment aan magneetschakelaars die zowel bestaan uit zijdelingse en frontale bediening. De behuizing kan zowel kunststof als metaal zijn.

 

Meer informatie over magneetschakelaars van Schmersal »

Signaallampen

SignaallampenSignalisatielampen en elementen zijn zeer belangrijk voor de mens-machine interface van industriële toepassingen. Zij worden bijvoorbeeld gebruikt in schakelkasten, bedienpanelen, tweehandbedieningen, in de liftenbouw of aan transportbanden en -installaties. Schmersal levert signaallampen met een
geïntegreerde ultraheldere multi-LED in de toestelkop. Ook levert het signaallampen voor Ba9S LED's

 

Meer informatie over signaallampen van Schmersal »

Contactgegevens

Schmersal Nederland B.V. 

 

Postbus 17
3840 AA Harderwijk

Lorentzstraat 31
3846 AV Harderwijk

Aflever adres:
Snelliusstraat 1
3846 BT Harderwijk

Telefoon: +31-(0)341 / 43 25 25
Telefax: +31-(0)341 / 42 52 57

E-mail: info@schmersal.nl

Internet: www.schmersal.nl

 

Schmersal op de kaart

 

Video

Online Catalogus

Onze productcatalogus bestaat uit de volgende rubrieken:

Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Tot uw dienst

Onze medewerkers staan altijd tot uw dienst
U heeft ons dynamisch verkoopteam ongetwijfeld al meermaals ontmoet tijdens afspraken of op beurzen. Hun engagement om u altijd de meest geschikte en meest voordelige oplossingen aan te bieden wordt mede ondersteund door onze interne medewerkers. Hieronder kunt u kennismaken met uw aanspreekpartners.

Eerste aanspreek partners voor u zijn:


Voor prijzen en levertijden:

Mevrouw Lidy Hoogstede en mevrouw Lisette Docter 

 

Voor prijzen levertijden en technische vragen:

De heren Gerard Cramer en Hans Maas

Nieuwsberichten

Nood-UIT schakelaarNOOD-UIT Schakelaar BDF 100 

In de industrie, machinebouw, maar ook bv. theatertechniek worden Nood-Uit schakelaars veel toegepast, om geval van een bedreigende situatie snel in te kunnen grijpen. Meer
 

 


Nieuwe veiligheidsschakelcomponenten met ASi Safety interface 

 

ASi SafetyEen vereenvoudigde aansluiting, bijkomende diagnose-informatie, een eenvoudige parameterinstelling, universele toepassingsmogelijkheden: de voordelen van de communicatiestandaard "AS-Interface Safety at Work" (AS-i Safety) zijn oneindig en worden door alsmaar meer gebruikers benut. meer


Nieuwe compacte veiligheidsbesturing

 

LoaderGrote flexibiliteit - eenvoudig te configureren De nieuwe compacte veiligheidsbesturing PROTECT SELECT kan zonder enige voorkennis van programmeren en zonder fabrikantspecifieke parameterinstellingen geconfigureerd worden. meer


 

Smarrt SMS Smart -SMS : Alarm doorgeven met SMS en op afstand actie nemen!

 

Smart-SMS is een veelzijdige alarmzender, die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Meer

 


SignaallampNieuwe bedieningsorganen en signaallampen
Meer functies, grotere flexibiliteit en optimaal plaatsgebruik. De nieuwe bedieningsorganen en signaallampen met inbouwdiameter 22,3 mm van het programma "R" van Elan.  meer