Laatste nieuws:

SAN JOSE, 5 december 2008 18:04

LonWorks besturingssysteem wordt ISO/IEC standaard

LonMark International, een door de leden gedragen non-profit vereniging die met haar leden de ontwikkeling van standaards en de verbreding van het LonMark regel- en besturingssysteem ondersteunt, heeft bekendgemaakt dat de stemgerechtigde leden van het technisch comitee (JTC 1) van de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC) het LonWorks regel-en besturingssysteem formeel als ISO/IEC 14908, gedeelte 1, 2, 3 en 4 bevestigd hebben.

'
1/1

Het in 1990 op de markt verschenen LonWorks regel- en besturingssysteem was al een wereldwijd erkende technologie voor de regelcommunicatie en vervulde al sinds jaren nationale Europeese, Amerikaanse en Chinese standaards. Nu werd de standaard door de ISO/IEC gehonoreerd en op de hoogste trap van de internationale standaarden opgetild.

De ISO/IEC toestemming zal de inzet en het gebruik van de technologie op de wereldwijde automatiseringsmarkt verhogen. LonWorks wordt gebruikt in de bouwsector, maar ook bijvoorbeeld voor procesregeling.

Bevestiging 

„Deze formele, internationale acceptatie door ISO/IEC is een verdere bevestiging van de diversiteit en de verspreiding van de LonWorks technologie," zegt Jeremy J. Roberts, Technical Director van LonMark International. „Nadat wij al aan de nationale standaards van America, Europa en China voldoen was het maar een kwestie van tijd tot LonWorks ook van onze grote, globale gemeenschap geaccepteerd werd. Hierdoor effenen wij een weg voor verdere naties, die LonWorks controlesystems op deze manier simpel kunnen specificeeren, zonder veel extra moeite met de standaardisering te hebben.

De vier gedeeltes van de standaards zijn het protocol, twisted-pair kabels, het transfermedium voor de kabels met een vrije topologie, het transfermedium stroomleiding en het gebruik van het internetprotocol (IP) als tunnel van het transfermedium.

LonMark International is van plan op 27 januari 2009 bij de AHR Expo in Chikago een opleidingsseminar over de ISO/IEC standaardisering te geven.

bron: LonMark

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden