Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 3 december 2008 23:16

FME-voorzitter Kamminga: Regeling werktijdverkorting nu al mislukt

Bedrijven in de technologische industrie klagen over de rigide toepassing van de regeling voor werktijdverkorting door het ministerie van SZW. De eerste aanvragen zijn inmiddels door het ministerie afgewezen omdat de omzetdaling van minstens 30% door veel bedrijven pas na 1 januari kan worden aangetoond terwijl de regeling tot 31 december loopt,

'
1/1

"De regeling werktijdverkorting is nu al mislukt. Op deze manier zijn onze lidbedrijven nog niet geholpen en schieten we voorbij aan de doelstellingen van de regeling," aldus Jan Kamminga, voorzitter van FME-CWM, de vereniging van ondernemers in de technologische industrie.

Aanpassing 

FME vraagt om aanpassing van de regeling voor wat betreft de referentieperiode en aanpassing van de sluitingsdatum.  FME constateert dat de criteria waaraan de aanvraag voor werktijdverkorting moet voldoen in de praktijk grote problemen met zich meebrengt. Met name de referentieperiode is niet werkbaar. In de aanvraag moet over een periode van twee maanden een omzetdaling van minstens 30% worden aangetoond terwijl de meeste bedrijven die omzetdaling pas later kunnen aantonen. Dit wordt veroorzaakt door het onterechte onderscheid dat minister Donner maakt tussen omzetverlies en vraaguitval. De omzetprognose voor de maand december mag niet in de aanvraag worden meegenomen, terwijl veel ondernemingen daar een sterke daling verwachten. De daadwerkelijke omzetdaling wordt in veel gevallen pas over enige tijd zichtbaar in de cijfers maar dan is de regeling al afgelopen. 

FME heeft zich de afgelopen maanden sterk gemaakt voor werktijdverkorting om zoveel mogelijk technisch personeel voor de sector te kunnen behouden. 

 

 

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden