Laatste nieuws:

DELFT, 3 december 2008 16:38

Aerodynamische trailer snelste Europese technostarter

De Delftse technostarter Ephicas heeft de Fast Start Award gewonnen bij Academic Enterprise Awards Europe, een Europese prijs voor ondernemende wetenschappers.

'
1/1

De broers Gandert en Hjalmar van Raemdonck, respectievelijk promovendus en alumnus van de TU Delft, ontwikkelen aerodynamische zijschorten voor opleggers van vrachtwagens, waarmee de luchtweerstand en dus het brandstofverbruik vermindert.

Met de aerodynamische side wings van Ephicas kan 5 tot 15% brandstof bespaard worden, en dat betekent een reductie van 10 tot 30 ton CO2-uitstoot per jaar per vrachtwagentrailer. Ephicas is een van de technostarters van YES!Delft, de incubator van de TU Delft.

Fast Start Award

De Fast Start Award wordt uitgereikt aan diegene die een bedrijf is gestart dat de meeste kans heeft op commercieel succes en impact op de maatschappij. Het bedrijf moet gebaseerd zijn op een idee dat op een universiteit is ontwikkeld. De Academic Enterprise Awards Europe zijn een initiatief van Science|Business, een Europees netwerk van kopers en verkopers van technologie.

bron: TU Delft

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden