Laatste nieuws:

DEN HAAG, 3 december 2008 15:58

'Banken moeten kredieten verlenen aan bedrijven'

De kredietverlening aan bedrijven door banken komt ondanks de garantieregeling van de overheid te weinig op gang. En dat is slecht voor de economie, vindt minister Van der Hoeven.

'
1/1

Ze vindt evenals veel bedrijven dat banken  weer krediet moeten gaan verlenen en wil daarom het gesprek aangaan met de instellingen. 'De banken zijn de ruggengraat van het financiële systeem. En daarom heeft de overheid zich voor miljarden garant gesteld. Maar de banken brengen nu de eigen balanspositie op orde, maar de kredietverlening aan bedrijven stokt,' zegt Van der Hoeven.

Kredietverlening

Volgens de minister is dit slecht voor de Nederlandse economie. 'Bij bedrijven wordt het geld verdiend en daar zitten de banen. Door de moeizame kredietverlening komen nu ook gezonde bedrijven in de problemen. Terwijl ze er eigenlijk part noch deel aan hebben,' aldus Van der Hoeven.

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden