Laatste nieuws:

LANGENFELD (D), 26 november 2008 12:41

Klep afgeremd, personeel beschermd, gasten tevreden

In de levensmiddelenindustrie speelt veiligheid ongetwijfeld een belangrijke rol. Daarbij is onberispelijke, verse voeding lang niet alles. Precies daar, waar het snel moet gaan, komt het er op aan door praktijkgericht gebruik van de toegepaste apparaattechniek personeel en gasten snel en veilig tevreden te stellen. Als de daarvoor gebruikte remelementen ook nog esthetisch zijn, loont het de moeite, de toepassing van naderbij te bekijken.

'
1/1

"Vandaag blijft de keuken koud, wij gaan naar het Wienerwald", deze memorabele Duitse slogan herinnert tot op vandaag aan het begin van een nieuw tijdperk. De opmerkelijke successen van de op eenvoudige keuken gerichte fastfoodketen waren mogelijk, omdat er voor het eerst warmhoudapparatuur was die ervoor zorgde, dat de bereide maaltijden tegelijk warm en lekker bleven en bij een bestelling in de kortste tijd aan de gasten aangeboden konden worden. Sedert de Wienerwald-tijden is er in de warmhoudtechniek veel geëvolueerd. En een grote bijdrage hieraan werd weer geleverd door Ragus uit Oostenrijk. De firma Gustav Raming & Sohn Gesellschaft m.b.H. uit St. Andrä-Wördern in Neder-Oostenrijk biedt met de Ragus-Valento een moderne warmhoudvitrine, die de in de gastronomie lang gewenste verbinding tussen de traditionele warmhoudoven en de nieuwste stand van de techniek vormt. Als nummer 1 voor gastronomie- en thermoapparatuur in Oostenrijk kiest de onder de naam Ragus bekende onderneming in deze warmhoudvitrine naast vele andere technische innovaties voor een veilig openen en sluiten van de frontklep en heeft daarom voor het gebruik van een remelement van ACE Stoßdämpfer GmbH gekozen. De rotatieremmen van het type FRT-C2-301 zijn daarbij de ideale keuze, om de eisen die aan het bedieningspersoneel gesteld worden - een snelle bediening samen met de nodige veiligheid - optimaal te vervullen.

Topkwaliteit en maximale veiligheid

Enerzijds door de tijdsdruk en anderzijds door de vaak hoge bezoekersfrequentie is een deskundig en voorzichtig gebruik van een thermoapparaat in de gastronomie vaak niet mogelijk. Wie de werkwijze in de serveer- en verkoopruimtes kent, weet dat in zo'n omgeving zowel de kans op beschadigingen aan het apparaat als de kans op verwondingen bij het personeel reëel is. Ragus heeft in Valento met een elektronische besturing, een comfortabele temperatuurselectie via een touchpanel tot een 7-dagen-voorselectie voor de inschakeltijd, alles gedaan voor een zo eenvoudig mogelijk en dus veilig gebruik. Bovendien verhindert bij deze apparaten de moderne stralingsverwarmingtechniek met keramische verwarmingselementen ook ongewenst uitdrogen en nagaren. Bij temperaturen van 30 °C tot 120 °C, naargelang het warm te houden gerecht, heeft Raus speciale aandacht gevestigd op het veilige gebruik van de klapdeuren bij het openen en sluiten. Als bij toverslag, of beter gezegd, door de ACE rotatierem opent ze bijna volledig automatisch. Een hard naar beneden vallen is zo uitgesloten, de veiligheid voor het bedieningspersoneel is verhoogd en het apparaat is beschermd tegen breuk en beschadigingen.

Topdesign voor perfecte presentatie van gerechten

De kleine, gemakkelijk te integreren machine-elementen van het type FRT-C2-301 bekoren naast hun dempingeigenschappen ook door een aantrekkelijk design. Voor fabrikanten is dit naast functionaliteit een belangrijk beslissingscriterium. De constructeurs van Ragus hebben voor ACE gekozen, omdat deze remelementen uit kunststof perfect bij hun product passen en de moderne uitstraling ondersteunen. De dempingeigenschappen gaven echter de doorslag. Want zoals alle rotatieremmen van ACE onderscheiden ze zich door een harmonisch zachte bewegingsafloop bij het openen en sluiten. Ze werken via de verdringing van siliconolie door een smoorklep of gleuf. Het remmoment wordt bepaald door de viscositeit van de olie en de doorlaat van de smoorklep.

In principe zijn de rotatieremmen als uitsluitend rechts- of linksdraaiend dempend verkrijgbaar. Op basis van de specifieke eisen voor deze toepassing wilde Ragus elementen gebruiken die langs beide zijden werken. Een remmoment tot 3 Ncm bij 20/U min garandeert een veilig openhouden van de twee kg zware glazen deur. Zolang de eisen 40 Nm niet overschrijden, zijn andere, grotere modellen van deze serie uitstekend geschikt als kostengunstig alternatief bij het openen en sluiten van kleine kappen, vakken en schuifladen. Varianten met een draaihoek van 115° of omlopende modellen vergroten de speelruimte bij de constructie. Zelfs na 50.000 cycli beschikken de rotatieremmen nog over ca. 80 % van hun remmoment.

bron: ACE Stoßdämpfer GmbH

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden