Laatste nieuws:

, 23 november 2008 22:14

Upgraden industriële ventilatoren met gestandaardiseerde aanpak

Industriële (lucht)ventilatoren zijn kritische componenten in een groot aantal industriële processen. Om deze reden is het van belang dat de componenten niet alleen de gewenste technische prestaties leveren maar bovendien bijdragen aan het verlagen van de bedrijfskosten. Het verbeteren van de ventilatoreigenschappen is onder andere mogelijk door te kijken naar de lagers en hieraan gerelateerde componenten. SKF ontwikkelde een oplossing waarmee de prestaties van industriële ventilatoren zijn te verbeteren; de focus hierbij ligt op het verlagen van de bedrijfstemperatuur en het optimaliseren van de behuizing, smering, afdichtingen en service.

'
1/1

 Wanneer de lagers in industriële ventilatoren falen, krijgt de gebruiker te maken met hoge kosten. De componenten vormen immers vaak een kritische schakel in de productieprocessen en het uitvallen van ventilatoren kan uiteindelijke een complete productiestop en bijbehorende financiële verliezen veroorzaken. Het verlengen van de levensduur van lagers in industriële ventilatoren heeft daarom een hoge prioriteit.

 Standaardisatie

Voorheen betekende het verbeteren of ‘upgraden' van ventilatoren in alle gevallen een klantspecifieke oplossing. Omdat dit meestal gepaard gaat met relatief hoge kosten, ontwikkelde SKF een oplossing waarbij standaardisatie van de procedure centraal staat. De oplossing is specifiek gericht op het verlagen van de bedrijfstemperatuur van de lagers en omvat hiertoe geoptimaliseerde lagers en behuizingen en een nieuw oliesmeersysteem. De lagere bedrijfstemperatuur leidt tot een verhoogde betrouwbaarheid, gereduceerde onderhoudskosten en een langere levensduur.

Lees meer in a&b 11/2008

bron: SKF

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden