Laatste nieuws:

DEN HAAG, 20 november 2008 00:00

Van der Hoeven: ‘Innovatie betekent business, big business'

Minister Van der Hoeven heeft woensdag 19 november 2008 tijdens de Innovation Lecture het belang van innovatie voor de Nederlandse economie nogmaals onderstreept.

'
1/1

Innovatiekracht is volgens de minister concurrentiekracht. Ze gaf aan bedrijven te willen stimuleren om, juist nu, de uitdaging aan te gaan, kansen te grijpen en vooral: krachten te bundelen. "Samenwerking moet de motor zijn achter innovatie".  Want, zo zei de minister tijdens haar speech, "Innovatie betekent business, big business".

Community of Talents

De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Dit jaar draaide het evenement rond de vraag hoe van Nederland een 'Community of Talents' te maken. Met de Lecture wil het ministerie het belang van innovatie voor ondernemen benadrukken en een impuls geven aan de maatschappelijke discussie rond dit thema. Gastspreker was dit jaar Charles Leadbeater, auteur, ideeëngenerator en voormalig adviseur van de regering-Blair.

Open community

De minister gaf als voorbeeld van een community of talents de website RedesignMe, een open community waar iedereen zich aan kan melden om een bijdrage te leveren aan het ontwerp of herontwerp van een product. Initiatieven als RedesigMe laten volgens de minister zien dat 'co-creatie' loont. Uit de rondetafelgesprekken die de genodigden eerder die dag hadden gevoerd, was het idee gekomen om via het web EZ-innovatiebeleid te maken. Een idee dat de minister zeker aansprak; "EZ-innovatiebeleid als product van co-creatie, dus. Ik vind dat een mooi voorstel. Daar gaan we mee aan de slag!"

De Innovation Lecture werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden