Laatste nieuws:

DEVENTER, 17 november 2008 00:00

Pick & place houdt fabricage scheerkoppen in goede banen

Wie scheerapparaten zegt, zegt scheerkoppen en mesjes, een motor en cosmetica. Philips ontwikkelt zelf de nieuwe scheersystemen; Braincenter World Class Technology staat garant voor de ontwikkeling en bouw van een belangrijk deel van de benodigde productieapparatuur. Plaats van handeling is Drachten. De fabricage is high tech en manarm. Robots, bewerkingsstations en pick & place units maken de dienst uit. De meer arbeidsintensieve assemblage van het scheerapparaat vindt plaats in China.

'
1/1

Scheerkoppen maken betekent chemisch frezen tot op minder dan 1 µm nauwkeurig, het bijna even nauwkeurig verplaatsen van de koppen naar, in en uit de bewerkingsstations en inline meten. Ontwikkeling van bewerkingsprocessen, pick & place en meten gaan hand in hand. Scheerkoppen hebben al meer dan zestig jaar ontwikkeling achter zich. Tot voor kort werden zowel de product- als procesontwikkeling binnen het Philips concern uitgevoerd. In 2007 is de proces ontwikkeling overgedragen aan BrainCenter.

Partners 

BrainCenter is partner voor World Class Manufacturing oplossingen; voor ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande fabricagesystemen. Partners zijn Philips, FEI, ASML, NXP, Océ en anderen. Voor die partners wordt alles wat met duurzame techniek te maken heeft turnkey ontwikkeld, getest en in bedrijf gesteld. Toepassingsgebied is maaksystemen voor micro- en nanofabricage. De organisatie is open, werkt met specialisten die elk meerdere disciplines beheersen. Er wordt gedisciplineerd projectmatig gewerkt met per project een eenduidige omschrijving van toe te passen competenties en resultaten.

BrainCenter World Class Technology is ontstaan door samenvoeging van Basic Engineering en de afdeling Bedrijfsmechanisatie PTE van LG Philips. Basic Engineering is in 1999 gestart als detacheringorganisatie van technisch hoogwaardig personeel en sindsdien verder ontwikkeld als innovatiecentrum voor de ontwikkeling van machines voor micro- en nanofabricage. Begin 2006 telde het bedrijf honderdtwintig hoogopgeleide technici en richt zich op zowel detachering als turnkey-projecten voor industriële oplossingen. In 2007 volgde de overname van Philips DAP Equipment Engineering Drachten met nog eens zestig medewerkers. Het center telt momenteel ruim tweehonderd medewerkers, verdeeld over drie vestigingen in Nederland. Kerncompetenties zijn kennis en toepassing van ECM en EDM, lasertechnieken, machine vision en meettechnieken, robotica, besturingstechnieken en procesoptimalisatie.

Lees het hele artikel in a&b 11/2008

bron: a&b

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden