Laatste nieuws:

DEN HAAG, 14 november 2008 12:22

Siemens levert nieuwe aandrijfsystemen voor Warmband Corus IJmuiden

Siemens Nederland sluit een contract met Corus Strip Products IJmuiden voor de levering van nieuwe aandrijftechnologie ten behoeve van de bestaande Warmband 2. De aandrijfsystemen zullen volgens planning in het voorjaar van 2012 worden geïnstalleerd en gekoppeld aan de zeven walsen van de eindwals.

Eindwals van de warmband van Corus in IJmuiden.'
Eindwals van de warmband van Corus in IJmuiden.
1/1

De opdracht heeft een totale waarde van meerdere miljoenen euro's. In 2006 en 2007 heeft Siemens de automatisering van Warmband 2 al in verschillende stappen gemoderniseerd.

In de loop van het project zullen de zeven walsen van de eindwals van Corus IJmuiden worden uitgerust met nieuwe Simoreg DC-Master-regelaars. Verder is Siemens verantwoordelijk voor de engineering, kastenbouw, installatie en inbedrijfstelling en zal zij de integratie in de bestaande fabriek verzorgen. De nieuwe aandrijfsystemen zijn bedoeld om de beschikbaarheid en productiviteit van de warmband op lange termijn te waarborgen.

Uitdaging 

De korte tijd die beschikbaar is voor de installatie van de individuele systemen is een uitdaging op zich. Alle installatie- en opstartwerkzaamheden vinden de komende jaren plaats tijdens geplande onderhouds-stilstanden in het voorjaar en najaar. Dit voorkomt dat het moderniseringsprogramma voor de aandrijvingen voor onnodige productie-uitval zorgt.

Siemens is ook gecontracteerd voor de levering van nieuwe controllers voor het zware buigingsproces en de hydraulische aanpassingen voor de transportrollen van de eindwals, en de integratie van deze componenten in de bestaande Siroll-automatiseringsomgeving. De modernisering zal tegelijk met de mechanische aanpassing plaatsvinden.

Corus Strip Products IJmuiden maakt deel uit van de Strip Products Division van de Tata Corus Group. De geïntegreerde ijzer- en staalwerken in IJmuiden hebben een capaciteit van 6,9 miljoen ton vloeibaar staal per jaar. Dit staal wordt gebruikt voor de productie van warmgewalste, direct gewalste, gebeitste/geoliede, koudgewalste gegalvaniseerde en organisch beklede platte producten.

Meer informatie over oplossingen voor staalwerken, walsinstallaties en verwerkingslijnen is beschikbaar op www.siemens.nl/metals

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden