ZOETERMEER/NIEUWEGEIN, 13 november 2008 23:45

Bijzondere samenwerking leidt naar Belgische precisietechniek

Op 17 en 18 november gaan de Koninklijke Metaalunie, FME en de sectorfederatie voor de technologische industrie in Belgiƫ, Agoria, gezamenlijk op stap. Met in totaal ruim 50 deelnemers worden drie Belgische toplocaties op het gebied van de precisietechniek bezocht.

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit vijf samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven) en NEVAT PMT (Precisie Machining and Tooling) en het Belgische Agoria. In de avond van 17 november verzamelen alle Nederlandse deelnemers zich in een hotel in Leuven. De volgende dag worden de KU Leuven, Materialise en ASCO bezocht.

Bij de Katholieke Universiteit Leuven wordt een bezoek gebracht aan de afdeling Production engineering, Machine design en Mechatronica. Ondermeer wordt door professor Lauwers ingegaan op een recent onderzoek naar CAD/CAM en vonktoepassingen. Vervolgens rijdt de bus naar Materialise. Materialise behoort tot de wereldleiders in de sector voor rapid prototyping. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling ligt in de tandtechniek. De lunch is bedoeld om stevig te netwerken, maar wordt ook voorzien door een kort informatief verhaal over de toegevoegde waarde van 'Brussel' voor ondernemers. Als laatste wordt ASCO bezocht. ASCO is gespecialiseerd in de vliegtuigonderdelen.

www.nevat.nl
www.metaalunie.nl

bron: Nevat

Foto's:

Grote Markt Leuven

© Aandrijvenenbesturen.nl