Laatste nieuws:

GRONINGEN, 10 november 2008 16:41

Energy Delta Convention 2008: internationaal toppodium voor bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen

Van 17 tot 19 november vindt in Martiniplaza te Groningen de vierde editie plaats van de Energy Delta Convention. Een van de sprekers is Jeremy Rifkin, mondiale energiegoeroe en auteur van de wereldwijde bestseller ‘The Hydrogen Economy', die hij op woensdag 19 november zal signeren voor belangstellenden.

Jeremy Rifkin, energiegoeroe'
Jeremy Rifkin, energiegoeroe
1/1

Het internationale energiecongres Energy Delta Convention (EDC) biedt een brede variëteit aan energie-experts uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Het EDC2008 wordt georganiseerd door het Energy Delta Research Centre (EDReC) van de Rijksuniversiteit Groningen, de Stichting Energy Valley en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (N.V. NOM).

Internationale sprekers van hoog niveau

Naast Jeremy Rifkin zullen onder meer de ambassadeurs van Japan en Zweden, de heren Shibuya en Magnusson, een bijdrage leveren. Andere keynote-sprekers zijn Agneta Rising (Vice President Vattenfall Zweden), Bob Dixon (The Global Environment Facility, Washington), Peter Kalas (ex-minister en adviseur van de premier van Tsjechië), Claudia Kemfert (University of Berlin en adviseur van Europese Commissie-voorzitter Barroso), Marcel Kramer (CEO Gasunie), Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra) en Nebojsa Nakicenovic (directeur International Institute for Applied Systems Analysis, Wenen). Kortom, internationale sprekers van een hoog niveau.

Uitgebreid nevenprogramma

Naast deze keynotes zullen ruim honderd senior sprekers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid aan bod komen over de volgende thema's: de groei van duurzame energie, de rol van aardgas, integratie van energiesystemen, Oost-West relaties en CO2-opvang en -opslag. Er zijn dit jaar maar liefst zeven ‘side events', waaronder een congres over extreme klimaatverandering van de nationale onderzoeksorganisatie NWO, een symposium over samenwerking tussen Japanse en Nederlandse energie-experts en een congres over energieopslag in Phase Change Materials van het bedrijf CAPZO en de NOM. De Energy Delta Convention ontwikkelt zich hiermee als hèt internationale energieplatform voor energie-experts van bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Het totaaloverzicht van het congres en mogelijkheid tot registratie zijn te vinden op www.energyconvention.nl  

bron: Energy Delta Convention

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden