HARDERWIJK, 10 november 2008 13:19

Seminar Veiligheidsnorm 13849

Schmersal Nederland organiseert een seminar over de norm EN ISO 13849-1. Deze norm gaat over de eisen gesteld aan veiligheid van machines. Deze norm gaat de EN 954-1 vervangen en bevat voor ontwerpers van machines en besturingbouwers onontbeerlijke kennis. Het seminar wordt tweemaal gehouden en wel op 1 en 2 december. Inschrijving is gratis.

Op 1 en 2 december organiseert Schmersal Nederland het veiligheidsseminar Wat betekent de norm EN ISO 13849-1 voor veiligheidsbesturingen en hoe wordt ze gehanteerd? Op beide dagen wordt ook aandacht gegeven aan de nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EG) die op 29 december 2009 in werking treedt.

Beide onderwerpen zijn zeer actueel en vereisen van machinebouwers absoluut noodzakelijke kennis om aan de nieuwe richtlijn te voldoen. Ook is deze informatie onontbeerlijk voor mensen die (in de toekomst) aanpassingen doen aan hun eigen machinepark.

Friedrich Adams, directeur van het kenniscentrum Tec.nicum van Schmersal in Duitsland, zal de deelnemers op beide dagen bekend maken met de norm en de nieuwe machinerichtlijn. Hij is een expert op het terrein de machinerichtlijn en de onderliggende Europese normen en geniet bekendheid om zijn expertise omtrent dit onderwerp.

Aan het eind van de dag zijn de begrippen PL, SIL en MTTFd bij de deelnemers bekend en wtene zij wat ze moeten doen om ook in de toekomst te voldoen aan de Europese regelgeving.

De voertaal van het seminar is Duits, maar de ondersteunende dia's zijn in het Nederlands en Schmersal-medewerkers zijn behulpzaam bij het eventueel vertalen van vragen en dergelijke.

De deelname (inclusief lunch) is gratis. De seminars worden gehouden bij het Regardez Hotel "Ampt van Nijkerk" en duren van ca. 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Deze locatie ligt centraal en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Aanmelden door persoonlijke gegevens van de deelnemer(s) en voorkeursdatum te faxen (088-0020150) of deze gegevens per e-mail te sturen aan info@schmersal.nl .

bron: Schmersal

Foto's:

Schmersal seminar

© Aandrijvenenbesturen.nl