NIEUWEGEIN, 5 november 2008 23:27

Handelsreis metaalsector Noordoost-Italië

De Koninklijke Metaalunie organiseert in opdracht van de EVD en in samenwerking met Link2Italy van 5 tot en met 8 april 2009 een handelsreis naar het noordoosten van Italië. Deze regio strekt zich uit van Verona tot aan Trieste en is op dit moment één van de sterkste economische regio's van Italië.

Voor Nederlandse mkb-bedrijven in de metaalsector, in het bijzonder startende exporteurs die in niches opereren in de scheepsbouwsector, civiele en industriële duurzame bouw en fijnmechanica, liggen goede kansen in deze regio.

Matchmaking

Het doel van deze missie is om Nederlandse ondernemers een oriëntatie te geven op deze nog relatief onbekende markt en hen in contact te brengen met potentiële Italiaanse handelspartners. Met behulp van een matchmaking-programma wordt voor elke deelnemer een aantal potentiële zakenpartners geselecteerd. Naast individuele matchmaking is er voldoende ruimte voor collectieve activiteiten, waaronder een netwerkdiner en een seminar over de specifieke kenmerken van het zakendoen in Noordoost-Italië.

De activiteiten van mkb-bedrijven in het noordoosten van Italië zijn vooral gericht op de sectoren scheepsbouw en bouw. Om de internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden, bestaat bij veel bedrijven de noodzaak tot specialiseren. Door gebrek aan resources voor R&D gebeurt dit slechts in beperkte mate. Samenwerking met specialistische bedrijven uit Nederland kan hier dus belangrijke voordelen opleveren.
Op www.metaalunie.nl/ is alle informatie over deze handelsreis te vinden, evenals de aanbevelingsbrief met het programma, de deelnemersvoorwaarden en een link naar het aanmeldingsformulier op de website van de EVD. Belangstellenden kunnen zich tot 19 december aanstaande aanmelden. .

bron: Koninklijke Metaalunie

Foto's:

Verona

© Aandrijvenenbesturen.nl