Laatste nieuws:

UTRECHT, 29 oktober 2008 14:21

Symposium over ontwikkelingen energiesector

De energiesector staat aan de vooravond van een aantal enorme veranderingen. Waar het precies heen gaat, is niet duidelijk en dat maakt het verwarrend. Op 13 november aanstaande organiseert Dutch Power daarom een symposium met de titel De Verwarring.

'
1/1

Politieke, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de komende jaren bijzonder boeiend. De energiesector wordt in zijn ban gehouden door onderwerpen als het splitsen van energiebedrijven en afsplitsen van hoogspanningsnetten, verplichte plaatsing van smart meters, internationale ontwikkelingen op smart grid gebied, centrale opwekking versus decentrale opwekking, gebrek aan kennis, schaarste aan vakkundige arbeidskrachten en het handhaven van innovatiekracht op het Europese speelveld.

Bestuur, techniek en best practice

Op bestuurlijk en technologisch niveau worden inzichten en visies gegeven op toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse energie infrastructuur, wat een van de betrouwbaarste infrastructuren van de wereld is.

Wubbo Ockels geeft zijn kijk op de energiesector en gaat in op actuele vragen. John Scott van KEMA deelt zijn inzichten in het innovatieve vermogen van energiebedrijven in Europa op het gebied van Smart Grid. En het Netherlands Water Partnership laat lessen zien die te leren zijn vanuit het watermanagement.

Dutch Power

De Verwarring wordt georganiseerd door Dutch Power. Stichting Dutch Power faciliteert kennisuitwisseling binnen de Nederlandse energiesector en streeft ernaar haar boodschap zo breed mogelijk voor het voetlicht te brengen: samen verantwoord inspelen op de ontwikkelingen en de steeds hogere eisen van overheid en maatschappij ten aanzien van de beschikbaarheid en continuïteit van energie.

www.dutchpower.jbace-online.nl/

bron: JBace

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden