Laatste nieuws:

HAZERSWOUDE, 29 oktober 2008 13:44

Van Holstein en Kloosterman naar mechatronicawedstrijd in Brazilië

De Vakkanjers Rens van Holstein en Kevin Kloosterman vertegenwoordigen Nederland tijdens de Mechatronics Pan American Competition in Brazilië. Aan de internationale wedstrijd doen negen teams mee, uit onder meer Brazilië, Canada, Guatemala en Ecuador. Rens en Kevin (ROC Mondriaan, Den Haag) stappen op zaterdag 15 november in het vliegtuig naar Brazilië en keren terug op vrijdag de 21ste november.

De Vakkanjers Kevin Kloosterman en Rens Holstein tijdens EuroSkills. (Foto: Bureau TOP/DigiDaan)'
De Vakkanjers Kevin Kloosterman en Rens Holstein tijdens EuroSkills. (Foto: Bureau TOP/DigiDaan)
1/1

Het duo, dat afgelopen maart al de Nederlandse titel pakte en in september nog tweede werd tijdens EuroSkills in Ahoy, doet mee aan de Mechatronics Pan American Competition als voorbereiding op de WorldSkills in Canada, volgend jaar september. "We moeten ons nog definitief zien te kwalificeren", zegt Kevin Kloosterman. "Maar we hopen uiteraard dat we naar Canada gaan. In het voorjaar van 2009 hebben we vier kwalificatierondes waarin we moeten laten zien dat we steeds beter worden en het niveau van de WorldSkills aankunnen. Een wedstrijd als deze helpt daar enorm bij. De wedstrijd is in een voor ons compleet nieuwe, vreemde omgeving. Daarin moeten we ons staande zien te houden."

Nuttige training

Kevin noemt de wedstrijd in Sao Paulo een goed meetmoment om te kijken waar we staan. "Het is de eerste keer dat we onze krachten meten met teams van buiten Europa. Op de WorldSkills moeten we dat straks ook. Deze wedstrijd is dus een heel nuttige training. Rens en ik moeten gewoon veel wedstrijduren maken. Hopelijk kunnen we hier weer een goede stap richting Canada zetten. Ik kijk er in elk geval naar uit. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, laat staan in Brazilië. Zo'n kans krijg ik nooit meer. Ik wil ervan genieten, maar we moeten er ook een goede prestatie neerzetten."

Drie dagen, zes opdrachten

De wedstrijd (georganiseerd door Festo Brazilië) duurt drie dagen, waarin de teams zes opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Ties van Elst gaat mee als expert van Rens en Kevin.

Over Vakkanjers

De beroepenwedstrijden in de metaal en elektro zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee Bureau TOP de vaktrots en daarmee de instroom van jonge vakmensen in deze sectoren wil stimuleren. Bureau TOP is een samenwerkingsverband van Stichting A+O (Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro) en Stichting OOM (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking). Binnen deze opleidingsfondsen zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties in de metaal en elektrotechnische industrie en metaalbewerking vertegenwoordigd. De sociale partners zijn de werkgeversorganisaties Vereniging FME-CWM en Koninklijke Metaalunie en de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond, VHP Metalektro en De Unie. De campagne Vakkanjers is tot stand gekomen in samenwerking met Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap.

www.vakkanjers.nl

bron: Bureau TOP

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden