, 24 oktober 2008 14:15

Voorbereiding Electronics & Automation 2009 gestart

De voorbereiding voor Electronics & Automation 2009 is gestart. Van 27 tot en met 29 mei 2009 komt de complete elektronicabranche uit de Benelux bijeen tijdens de enige echte elektronicabeurs. Ongeveer 130 tot 140 bedrijven presenteren zich drie dagen lang in hal 8 van Jaarbeurs Utrecht.

De organisatie, de Nederlandse brancheorganisatie voor Industriële Elektronica en haar koepel, FHI, federatie van technologiebranches, gaat ook in 2009 verder met het efficiënte concept: standaard- en betaalbare stands, activiteiten op de beursvloer gecombineerd met een ‘zwaar' conferentieprogramma.

Hoewel de inschrijving onlangs geopend is, kan de organisatie melden dat een kleine zeshonderd vierkante meter, van de beschikbare 3.600, al ingevuld is. Dit betekent dat het organiserend bureau qua inschrijvingen voor ligt op het schema van 2007, een editie die door zowel de exposanten als bezoekers goed beoordeeld is. De verwachting voor Electronics & Automation 2009 is dan ook dat het met de inschrijvingen voorspoedig zal lopen.

Niveau bewaakt 

Het niveau van Electronics & Automation 2009 zal niet alleen door de brancheorganisatie worden bewaakt als het gaat om de uitvoering van de stands of de aankleding van de hallen, maar zeker ook wat betreft het conferentieprogramma. Net als twee jaar geleden zal FHI zorgen voor hoogwaardige seminars inspelend op actuele thema's. Onderwerpen die aan bod zullen komen, liggen op het vlak van de sensoren, de digitale telecommunicatie, tomorrow's electronics én het energiegebruik en duurzaam ontwikkelen.

Gadget 

Na het succes van de gratis WiFi-Sniffer tijdens Electronics & Automation 2007 zal ook tijdens de editie volgend jaar in mei een elektronica gadget ontwikkeld en uitgegeven worden. Een aantal exposanten produceert gezamenlijk een gadget, waarna de bezoeker bij diverse stands verschillende onderdelen ophaalt die uiteindelijk in elkaar worden gezet tot een totaalproduct. De activiteit biedt, zoals HET Instrument 2008 heeft laten zien, enthousiaste contactmomenten waardoor de beursbeleving voor zowel de exposant als de bezoeker optimaal is.

Foto's:

Electronics & Automation 2009

© Aandrijvenenbesturen.nl