Laatste nieuws:

HELMOND, 21 oktober 2008 00:05

Minister Van der Hoeven opent High Tech Automotive Campus Helmond

De nieuwe ultramoderne TNO onderzoeksfaciliteiten op de High Tech Automotive Campus in Helmond zijn geopend door minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven. Op de High Tech Automotive Campus bevindt zich ook de nieuwe vestiging van TÜV Rheinland TNO Automotive International BV (TTAI), de joint venture tussen TNO en TÜV Rheinland op het gebied van botsproeven. De regio Zuidoost-Brabant vormt met deze campus, auto-industrie en topinstituten voor onderwijs het kloppend hart van Automotive Nederland.

'
1/1

"Werken aan intelligente en veilige voertuigen en verkeerssystemen, werken aan schonere voertuigen en werken aan voertuigen en verkeerssystemen met steeds meer ‘embedded' intelligentie. Dat is wat TNO bijdraagt en Helmond vervult daarin een strategische positie", aldus Jan Mengelers, voorzitter van de TNO Raad van Bestuur.

Nederlandse Automotive sector in mondiale Top 10

Mede dankzij de aanwezigheid van researchinstellingen en innovatieve bedrijven heeft Nederland met een omzet van twaalf miljard euro een plaats in de mondiale top tien van de automobielindustrie. Ongeveer 50% van de Europese (personen)autoproductie bevindt zich binnen een straal van 500 km van deze regio. De regio Zuidoost-Brabant vormt op dit moment met fabrikanten als DAF Trucks, VDL, Van Doorne's Transmissie, NedCar en vele andere - vaak zeer kennisintensieve - toeleverende bedrijven het kloppend hart van Automotive Nederland. Dat hart maakt deel uit van een ‘Euregio', want ook net over de grens in België en Duitsland is de auto-industrie sterk vertegenwoordigd. De internationale samenwerking in de regio neemt bovendien toe.

TNO onderzoeksfaciliteiten

De diverse TNO onderzoeksfaciliteiten beslaan een breed terrein op het gebied van CO2- en emissiereductie en veiligheid. Juist de combinatie van faciliteiten maakt de High Tech Automotive Campus tot een onderzoeksfaciliteit van wereldklasse. Van een hydraulische testslede voor autogordels en kinderzitjes tot een uniek motorenlaboratorium voor emissietests. In het VeHIL (Vehicle Hardware In the Loop)-lab worden voertuigen ontwikkeld en getest die door ‘ingebouwde intelligentie' veiliger zijn en door die ingebouwde intelligentie ook nog eens voor een efficiënter gebruik van het verkeerssysteem (minder files) zorgen. Zo bouwt TNO aan een unieke Klimaatkamer waar complete vrachtwagens en hun emissies in de meest extreme hoogte- en temperatuurverschillen kunnen worden getest. Deze Klimaatkamer wordt naar verwachting in de eerste helft van 2009 in gebruik genomen.

TTAI

De vestiging van TÜV Rheinland TNO Automotive International (TTAI) in Helmond betekent een belangrijke uitbreiding van de activiteiten op automotive gebied in de Eindhovense regio. TTAI beschikt over de nieuwste hightech testfaciliteiten, waarmee de internationale markt kan worden bediend op het gebied van passieve voertuigveiligheid, o.a. het uitvoeren van botsproeven en onderzoek naar voetgangersveiligheid. TTAI maakt deel uit van de holding TNO Bedrijven BV.

Whiplash

Deze maand nog werd TNO geaccrediteerd voor het uitvoeren van whiplashtesten volgens het nieuwe Euro NCAP testprotocol. Met deze testen worden autostoelen en hoofdsteunen beoordeeld op het risico op een whiplash (nekletsel) voor de inzittenden tijdens een kop-staartbotsing met een lage snelheid. TNO is het tweede laboratorium in Europa dat aan de zeer strikte kwaliteitseisen van Euro NCAP voldoet. De whiplash beoordeling van stoelen wordt vanaf 2009 een nieuw onderdeel van de Euro NCAP beoordeling van de veiligheid voor inzittenden.

bron: TNO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden