Laatste nieuws:

DEN HAAG, 17 oktober 2008 16:56

DNHK helpt personeel te vinden in Duitsland

Het seminar "Personeel vinden en aanstellen in Duitsland" van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en de KvK Oost Nederland op donderdag 30 oktober 2008, 13.00-17.30 uur, in Apeldoorn geeft Nederlandse bedrijven advies bij het zoeken en aanstellen van personeel in Duitsland.

'
1/1

"De verschillen tussen de sollicitatie- en selectiemethodes op de Nederlandse en de Duitse arbeidsmarkt mogen niet onderschat worden", zegt Christian Pick, hoofd van de DNHK-afdeling P & O en één van de docenten tijdens het seminar. "Voor het succesvol aannemen van een Duitse medewerker is een goede voorbereiding van de kant van de Nederlandse werkgever cruciaal."

Het seminar geeft antwoord op alle vragen rondom het thema zoeken en aannemen van personeel in Duitsland en de correcte afwikkeling van de salarisadministratie. De deelnemers krijgen praktische tips voor het schrijven van personeelsadvertenties, de beoordeling van Duitse sollicitatiedocumenten en het voeren van sollicitatiegesprekken met Duitsers. Daarnaast geeft de bijeenkomst informatie over arbeids-, sociaal- en fiscaalrechtelijke aspecten, die voor het aannemen, het contract en de salarisadministratie van belang zijn.

Deze training is geschikt voor Nederlandse ondernemers en managers die in Duitsland op zoek zijn naar goed personeel of reeds medewerkers in Duitsland in dienst hebben genomen. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org, www.dnhk.org/seminars

 

bron: Nederlands Duitse Handelskamer

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden