Laatste nieuws:

NIJKERK, 8 oktober 2008 17:21

Nevat Uitbestedersonderzoek zal gedrag veranderen

Ter gelegenheid van Nevat T&U Congres in Nijkerk, heeft de branchevereniging een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de toekomstige kansen voor de Nederlandse maakindustrie. Resultaat is een helder omschreven collectieve ambitie met nieuwe inzichten die het gedrag van de ketenpartners zal gaan veranderen. Bezoekers van het T&U Congres kregen de primeur van de resultaten.

Susan Smit, recensente, journalist en voormalig fotomodel, leidt donderdag 9 oktober de discussies op het Nationaal T&U Congres in goede banen.
'
Susan Smit, recensente, journalist en voormalig fotomodel, leidt donderdag 9 oktober de discussies op het Nationaal T&U Congres in goede banen.
1/1

Nevat brengt op haar T&U Congres elk jaar authentieke en inspirerende informatie naar voren, waarmee de markt aan de slag kan. Dit jaar besloot de brancheorganisatie een diepgaand en onafhankelijk onderzoek onder uitbesteders te laten uitvoeren. Hoe kijken in Nederland gevestigde OEM'ers aan tegen hun toeleveranciers en wat zijn hun eisen en verlangens voor de komende drie tot vijf jaar? De reden waarom tot dit onderzoek is besloten is direct het gevolg van de snel veranderende markt in de maakindustrie.

Mening polsen

Om diepgang in de resultaten te krijgen, is een representatieve doelgroep van 25 uitbestedende Nederlandse productiebedrijven (OEM'ers) uit verschillende marktsegmenten samengesteld (semicon, hightech proces, energie & milieu, automotive, processing, agri & food en maritiem/offshore & baggerindustrie). Belangrijk is dat niet alleen de mening van bekende, grote uitbesteders ("big spenders") is onderzocht, maar dat tevens minder bekende en kleinere OEM'ers aan het woord komen. Bovendien is bij de selectie van de bedrijven gelet op de geografische spreiding, zodat dominante invloed van één regio is uitgesloten.

Interview 

Vervolgens is het strategisch management daarvan persoonlijk benaderd voor een uitgebreid interview. In die gesprekken zijn de volgende thema's aan de orde gekomen:  wat zijn ontwikkelingen in de markt van de OEM'er? Welke consequenties heeft dit voor de strategische keuzes van de OEM'er? Wat betekent dit voor hun innovatie en manufacturing strategie? Welke gevolgen heeft dit voor het samenwerken met toeleveranciers? Hoe functioneren de toeleveranciers momenteel? Wat zijn de verbetermogelijkheden en ontwikkelingsrichtingen voor toeleveranciers?

Aanbevelingen 

De signalen van deze uitbesteder zijn doorgrond en vertaald naar aanbevelingen voor toeleveranciers én uitbesteders. Tevens wordt de kracht van de Nederlandse maakindustrie helder en kristalliseert zich een sterke collectieve ambitie uit.

Nevat is ervan overtuigd dat de energie die het in dit prestigieuze onderzoek is gestoken, zich daadwerkelijk vertaalt in nieuwe inzichten. En dat een doorbraak wordt verkregen in het behoudende gedrag van de afzonderlijk spelers in de maakindustrie.

 

Meer informatie over het Congres

bron: Alex de Jong, Vraag & Aanbod

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden