EINDHOVEN, 8 oktober 2008 15:17

Gezamenlijk initiatief voor seminar over Machine Vision

Ontwikkelingen rondom Machine Vision - een techniek die gebruikmaakt van camerasystemen om kwaliteitscontroles uit te voeren - bieden steeds meer mogelijkheden voor industriƫle bedrijven. Syntens, de Hogeschool Zuyd en SAC Nederland hebben organiseren daarom gezamenlijk een seminar over de mogelijkheden die deze techniek heeft te bieden.

Aan producten of onderdelen worden voortdurend hogere eisen gesteld. Een steeds meer aan terrein winnende manier om binnen massa- of serieproductie deze kwaliteit te kunnen garanderen is Machine Vision. Dit is een techniek waarbij met behulp van camerasystemen binnen de industrie producten kunnen worden gecontroleerd op kwaliteit. Met deze techniek wordt het mogelijk gemaakt om zonder verlies van productiesnelheid elk individueel product of productonderdeel op kwaliteit te controleren. Deze techniek wordt bijvoorbeeld al toegepast in de farmaceutische industrie bij de controle van injectienaalden en in de automobiel- en tapijtindustrie.

Seminar

Om bedrijven te informeren over de mogelijkheden van Machine Vision, organiseren Syntens, SAC Nederland en de Hogeschool Zuyd op donderdag 30 oktober van 13.00 tot 19.00 uur het seminar ‘Zicht op Machine Vision'. De bijeenkomst wordt gehouden bij de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Een aantal sprekers vanuit het bedrijfsleven zal ingaan op de jongste ontwikkelingen en gebruiksmogelijkheden laten zien uit hun praktijk. Deelnemers betalen een klein inschrijfbedrag.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Peet van Oijen van Syntens, tel.: 088-444.05.13, e-mail: poi@syntens.nl.

bron: Syntens

Foto's:

Machine Vision

© Aandrijvenenbesturen.nl