Laatste nieuws:

DEN HAAG, 8 oktober 2008 11:13

Virtueel studeren met echte klasgenoten

MBO'ers kunnen vanaf vandaag naast hun eerste baan een HBO-studie informatica volgen op de Icademy. Deze online leeromgeving lijkt in alles op een klaslokaal. De leerlingen kunnen tijdens de les met elkaar chatten, maar de docent houdt ze in de gaten en kan ze ook voor het bord roepen.

'
1/1

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor MBO'ers die de arbeidsmarkt willen bestormen, maar die ook door willen leren. Doordat de lessen via internet zo efficiënt verlopen, duurt de opleiding een jaar korter dan vergelijkbare opleidingen. Toch gaat het om een volledige HBO-bachelor informatica van de Leidse Hogeschool. Deze combinatie van werken en leren is een initiatief van TRIUS, een detacheringsbureau voor technisch personeel.

Groepsgevoel

Tijdens de lessen op de Icademy kunnen leerlingen onderling communiceren via spraak en webcam, maar wordt hun ook gevraagd presentaties te geven en opgaven uit te werken. Zo heeft het alle mogelijkheden van een fysieke klasomgeving. Juist de groepsdynamiek houdt de motivatie van studenten hoog en zorgt ervoor dat leerlingen enthousiast en betrokken blijven. Naast de lessen via internet komen ze eens per maand bij elkaar voor practicumles en mentorbegeleiding.

Deze vorm van onderwijs via internet is uniek voor de technische branche, maar werd al gebruikt door onder meer profvoetballers die een opleiding willen volgen als vangnet naast hun sportcarrière. Een specialist in onderwijsmethoden en virtuele leeromgevingen, Green Square, beheert en begeleidt de Icademy.

Win-win situatie

TRIUS detacheert deelnemers voor 38 uur per week bij opdrachtgevers. De overige twee uur van de werkweek worden gebruikt als lesuren. De leerling investeert daarnaast nog tweemaal twee uur in online lesuren en vier uur in zelfstudie. Behalve de student profiteert ook de opdrachtgever van deze situatie. Hij ontwikkelt zijn medewerkers praktisch zonder verlies van productiviteit.

bron: Trius

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden