DELFT, 7 oktober 2008 13:01

Alle eisen hydraulische en pneumatische systemen gebundeld in EN 982 en EN 983

Veiligheidseisen voor hydraulische en pneumatische systemen zijn vastgelegd in Europese normen EN 982 en EN 983. Andere eisen die niet direct te maken hebben met veiligheid, maar wel van invloed zijn op de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze systemen, zijn alleen te vinden in de overeenkomstige internationale normen ISO 4413 en ISO 4414. Voor de gebruiker is dit geen optimale situatie. Daarom is besloten om de Europese en internationale normen samen te voegen en uit te geven als EN-ISO 4413 en EN-ISO 4414.

Deze normen zijn bedoeld voor ontwerpers en bouwers van hydraulische en/of pneumatische systemen, bestemd voor inbouw in machines en procesinstallaties. Het worden geharmoniseerde normen en ze kunnen daarom worden gebruikt om aan de huidige en toekomstige machinerichtlijn te voldoen.

De normontwerpen zijn voor openbaar commentaar gepubliceerd. Eventueel commentaar van belanghebbende partijen dient voor 11 november 2008 te zijn ingediend bij NEN-Machinebouw en transport.

bron: NEN

Foto's:

Alle eisen hydraulische en pneumatische systemen gebundeld in EN 982 en EN 983

© Aandrijvenenbesturen.nl