Laatste nieuws:

LEUVEN, 2 oktober 2008 16:05

Ontdek de toekomst op zondag 5 oktober

Een slim fietsshirt met richtingsaanwijzers of een hip jasje met ingebouwde LED-lampjes – dit is geen verre toekomst meer. De eerste prototypes van rekbare en wasbare elektronica in kleding kan je nu al ontdekken tijdens de OpenBedrijvendag op IMEC.

'
1/1
Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum IMEC opent zijn deuren op zondag 5 oktober van 10u tot 17u. Aan de hand van talrijke demonstraties kan je een kijkje nemen in de toekomst.

Een slimme hartslagmeter die je hartslag niet alleen meet maar ook interpreteert. Draadloze sensoren die werken op lichaamswarmte en continu je hartslag, lichaamstemperatuur, hersenactiviteit, ... meten en de gegevens doorsturen naar een computer. Zo kunnen medische onderzoeken naar slaapstoornissen, hartproblemen, epilepsie enz. thuis gebeuren. Wat realistische diagnoses in het dagelijkse leven mogelijk maakt.

Organische elektronische labels op de verpakking van bijvoorbeeld vleeswaren die van kleur veranderen naarmate het vlees minder vers is en zo een indicatie van de kwaliteit geven. Plastic RFIDs die je de weg tonen naar producten in het warenhuis zodat je niet meer zelf op zoek moet.

Elektronische zenders en ontvangers die altijd een perfecte beeldkwaliteit garanderen, of je nu kijkt op je fancy plasmascherm of een klein gsm-scherm.Wat wordt de brandstof van morgen nu de traditionele energiebronnen bijna uitgeput zijn en je energiefactuur de pan uitswingt? Wordt het waterstof, zonne-energie...? Al deze technologische doorbraken worden mogelijk dankzij chiptechnologie. Tijdens de OpenBedrijvendag krijg je een unieke kans om een blik te werpen in de stofvrije ruimte (cleanroom), waar IMEC onderzoek verricht naar nieuwe chiptechnologieën, samen met wereldleiders chipfabrikanten. Stof genoeg om van zondag 5 oktober een ontdekkingstocht in de toekomst te maken.

Meer over sensoren op aandrijvenenbesturen.nl
Meer over RFID op aandrijvenenbesturen.nl

bron: Imec

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden