Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 1 oktober 2008 17:10

Feda zoekt voorzitter

Omdat huidig FEDA-voorzitter Lucas Wintjes per 1 januari 2009 is benoemd tot Executive Vice President Sales Industrial Hydraulics bij Bosch Rexroth AG in Duitsland, moet de FEDA snel op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Wie gaat Lucas Wintjes opvolgen als voorzitter van de FEDA?'
Wie gaat Lucas Wintjes opvolgen als voorzitter van de FEDA?
1/1

Onder het voorzitterschap van Lucas Wintjes groeide de FEDA uit tot de belangrijkste Nederlandse branchevereniging op het gebied van motion control en industriële automatisering.
De huidige FEDA telt meer dan 200 leden en heeft de afgelopen vier jaar een aantal belangrijke metamorfoses doorgemaakt. De federatie ontstond in 2005 door het samengaan van de brancheverenigingen VVA en FHP en in de jaren daarna traden ook de GTA en de VIP toe. Wintjes is altijd een groot voorstander en promotor geweest van ‘branchebrede integratie'. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de plannen voor de nieuwe fase die de FEDA voor 2009 heeft aangekondigd.

Nieuwe uitdaging

Lucas Wintjes is momenteel directeur van de Nederlandse verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth. In zijn nieuwe functie wordt hij binnen het internationale Bosch Rexroth concern verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van industriehydrauliek. Het is voor het eerst dat een lid van de Nederlandse directie van Bosch Rexroth toetreedt tot het topmanagement van Bosch Rexroth AG. Na de FEDA-voorzittershamer vele jaren te hebben gehanteerd is hiermee voor Wintjes echter ook het moment aangebroken om deze hamer aan iemand anders over te dragen.

Voorzitter gezocht

Concreet betekent dit dat de FEDA snel op zoek zal moeten naar een nieuwe voorzitter. Juist nu de FEDA op de rand van een nieuw tijdperk staat, ligt hier een mooie uitdaging voor een dynamische bestuurder, liefst uit de aandrijf- en besturingswereld, om de FEDA en haar activiteiten de komende jaren verder uit te bouwen. Veel ‘voorwerk' is door het bestuur natuurlijk al gedaan, maar in deze dynamische wereld is er altijd ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en vooral nieuwe initiatieven. FEDA-leden die dit aanspreekt en zich kandidaat willen stellen voor het voorzitterschap, worden uitgenodigd contact op te nemen met branchemanager André Braakman.

Secretariaat FEDA, t.a.v. Branchemanager André Braakman. tel. (079) 353 12 69, e-mail: ABR@fme.nl

bron: FEDA

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden