Laatste nieuws:

HAMBURG, 29 september 2008 16:10

Achttien mkb'ers deelnemer aan Martieme innovatieprogramma

Minister Van der Hoeven van EZ heeft vorige week het Innovatie Prestatie Contract voor de maritieme sector getekend. Namens Scheepsbouw Nederland tekende voorzitter Fred van der Wal. Met de ondertekening zijn achttien mkb-bedrijven deelnemer aan het Maritieme innovatieprogramma geworden.

'
1/1

Het Innovatie Prestatie Contract is getekend in het Holland Paviljoen in Hamburg, waar de minister een bezoek bracht aan de SMM-beurs. Deze Shipbuilding, Machinery and Marine-technology beurs is de grootste beurs voor scheepsbouw en maritieme toeleveranciers ter wereld.

Jeroen van Hengstum, coördinator van het innovatieprogramma namens SenterNovem: "Mkb'ers hebben met dit contract gelegenheid aan te sluiten bij de strategische agenda van de industrie. De toeleveranciers (vaak mkb) kunnen zo hun opdrachtgevers -  de grote jongens - volgen. Het is belangrijk voor toeleveranciers in te spelen op technologische ontwikkelingen. Haken ze niet aan, dan verliezen ze terrein ten opzichte van de concurrentie." 

Zelf ideeën aandragen

Het innovatieprogramma in het algemeen en dit contract in het bijzonder maken het volgens Van Hengstum voor het mkb mogelijk mee te doen. "Niet alleen defensief om hun business veilig te stellen, maar ook pro-actief. Ook het mkb kan innovatieve ideeën aandragen en zelf met  partners deelnemen aan een tender, bijvoorbeeld om te komen tot lichtere materialen of nieuwe verbindingstechnieken."

De kracht van het innovatieprogramma is dat het wordt gedragen door de bedrijven zelf. Bedrijven weten zelf het beste hoe ze beter, schoner, veiliger en zuiniger kunnen worden. Voor het gehele maritieme innovatieprogramma is tot en met 2012 een kleine 40 miljoen euro beschikbaar.

Van der Hoeven was ook aanwezig bij de ondertekening van een contract tussen Damen Shipyards en de politie van Nedersaksen voor de levering van drie patrouilleboten. De levering staat symbool voor de hoogwaardige technologie en scheepsbouw die Nederland kent. 

bron: senternovem

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden