Laatste nieuws:

DEN HAAG, 24 september 2008 15:37

IIP Create presenteert plannen aan Europa

Het ICT innovatieplatform voor de Creatieve Industrie, IIP CREATE, heeft gisteren op het internationale media & creative industry PICNIC congres haar agenda gepresenteerd aan creatief Europa.

'
1/1

Nederland blinkt internationaal uit als creatief kennisland op gebieden als creatief design, nieuwe media technologie, en de ontwikkeling van content. Met de oprichting van IIP CREATE onder de vlag van het ICTRegie is een brug geslagen door zowel op regionaal en landelijk niveau als op internationaal niveau samen te werken. Organisaties uit de creatieve sector, wetenschap en industrie hebben zich verenigd in een platform met als doel de samenwerking binnen de creatieve industrie te verbeteren en een gezamenlijke innovatiestrategie op te stellen.

Het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben IIP CREATE erkend als een belangrijk initiatief om de Creatieve Industrie in Nederland verder te ontwikkelen. Zij hebben middels de Creative Challenge Call aan het platform bijna 1 miljoen euro ter beschikking gesteld om het platform verder te organiseren. De komende twee jaar zal IIP CREATE op landelijk niveau activiteiten op het snijvlak van ICT en Creatieve Industrie organiseren. Daarnaast wordt de Nederlandse Creatieve Industrie in het buitenland gepromoot en wordt er aansluiting bij Europese netwerken gezocht. Verder zal het platform pilot projecten en kennisuitwisseling faciliteren.

De agenda van IIP CREATE is te downloaden via www.iipcreate.com.

ICTRegie

ICTRegie vergroot de Nederlandse innovatiekracht door versterking van de ICT-kennisinfrastructuur en verbetering van de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. ICTRegie is in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2005 opgericht. Het regieorgaan wordt ondersteund door NWO in samenwerking met SenterNovem.

bron: ICTRegie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden