Laatste nieuws:

APELDOORN, 24 september 2008 13:05

Landelijke database en vergelijkingssite voor CO2 uitstoot

Op 18 november 2008 lanceren Corporate Facility Partners BV en Stimular de Nationale CO2 Benchmark, de eerste landelijke database en vergelijkingssite voor CO2-uitstoot. Hiermee kunnen organisaties in Nederland beoordelen of hun inspanningen voor CO2-reductie effect hebben. Het kwantificeren en communiceren van de CO2-uitstoot van een organisatie wordt hiermee concreet.

'
1/1

 Via de site kunnen bedrijven hun gegevens op het gebied van energie en mobiliteit achterlaten. Op basis hiervan wordt de CO2-footprint van de organisatie vastgesteld en vergeleken met andere soortgelijke organisaties in Nederland. Hierdoor is in een oogopslag te zien hoe de organisatie presteert op de verschillende velden van CO2-uitstoot.

70% besparing op CO2-uitstoot haalbaar

Door het jaar heen vinden bijeenkomsten plaats, waarbij CO2-reductie centraal staat. Tijdens deze bijeenkomsten geven CO2-experts aan de hand van de benchmark concrete adviezen. Deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen. Bram Adema, directeur van Corporate Facility Partners, geeft een toelichting: "Onze ervaring leert dat besparingen tot 70% op de CO2-uitstoot haalbaar zijn. Voor bestuur en directie van grote bedrijven is het van belang te weten waar de organisatie staat op de weg naar optimale duurzaamheid. De Nationale CO2 Benchmark geeft dit inzicht en biedt een platform voor significante besparingen."  

Initiatiefnemers

Corporate Facility Partners BV en Stimular hebben hun krachten gebundeld om te komen tot een landelijke aanpak van de CO2-problematiek. Waar CFP met name middelgrote en grote bedrijven en overheden tot haar klantenkring mag rekenen, heeft Stimular haar focus op het midden- en kleinbedrijf en daarmee te vergelijken instellingen. Vanuit de gedeelde opvatting met betrekking tot de aanpak van CO2-reductie en de aanvulling op elkaars aanpak en doelgroepen is deze eerste CO2-benchmark ontwikkeld.

Over Corporate Facility Partners

Corporate Facility Partners (CFP) combineert expertise en implementatie op het gebied van energietechniek, duurzaamheid, vastgoed en services. Diensten liggen op het gebied van kostenreductie in facilitaire organisaties, energiebesparing en duurzaamheidontwikkeling bij middelgrote en grote organisaties. Eerder ontwikkelde CFP de CO2 Jaarrekening, een diepgaande onderzoeksmethode naar de CO2 -uitstoot en reductiemogelijkheden voor organisaties. CFP is tevens initiatiefnemer van Flexoffice, aanbieder van flexibele kantoorruimte. In 2007 ontving CFP hiervoor de Facility Innovatie Award.

Over Stimular

Stichting Stimular is in 1990 opgericht door het bedrijfsleven en de overheden. Stichting Stimular is de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) en organisaties die daarmee vergelijkbaar zijn. Het doel is dat ondernemers en directies bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Stimular ontwikkelt praktische instrumenten voor Duurzaam Ondernemen, in nauwe samenwerking met ondernemers, branches en overheden. Stimular is onder andere bekend van de Milieubarometer waarin opgenomen de CO2.meter, welke maart dit jaar werd gelanceerd door premier Balkenende.

bron: Global Facility Partners

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden