Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 23 september 2008 16:14

ABB start roadshow voor nieuwe motorenseries

ABB introduceert laagspanningsmotoren met een hoger energetisch rendement en meer toegevoegde waarde tijdens de levenscyclus. De motoren, met vermogens van 0,06 kW tot 95 kW en in de bouwgrootten 56 tot 250, worden tijdens een ‘roadshow' op verschillende plaatsen in Nederland geïntroduceerd.

'
1/1

De roadshows worden gehouden van 21 t/m 24 oktober in Urmond, Ridderkerk, Arnhem en Emmeloord.
De belangrijkste verbetering bij de motoren betreft de rendementswaarden. Alle motoren voor industriële toepassingen en voor de procesindustrie voldoen aan de rendementseisen volgens de klassen Eff1 (Europa), EPAct (VS) en MEPS (Australië). De standaardmotoren komen overeen met de eisen van de klasse Eff2.

Betrouwbaarheid en levensduur 

Naast een hoger rendement bieden alle motoren ook een hogere betrouwbaarheid en langere levensduur. Zo zijn de lagers en de koeling compleet opnieuw vormgegeven. Door de constructie van de lagers wordt hun levensduur verlengd. Verder is veel aandacht besteed aan de robuustheid van de motoren. De grotere motoren uit aluminium zijn voorzien van lagereindschilden uit gietijzer. Bij de kleinere bouwgrootten werd het zwaartepunt op een efficiënte werking gelegd. Als resultaat van de verbeteringen is de toegevoegde waarde tijdens de levenscyclus van de nieuwe motoren op een hoger niveau gebracht.
Behalve verbeteringen heeft ABB ook een nieuwe groepering van de motoren doorgevoerd. De motoren zijn nu gegroepeerd in drie categorieën: motoren voor standaardtoepassingen, voor industriële toepassingen en voor de procesindustrie. De laatste categorie omvat motoren met gietijzeren behuizing die moeten voldoen aan de meest veeleisende toepassingen in de procesindustrie. Ze voldoen aan de rendementsklasse Eff1. Het aanbod wordt gecompleteerd met een omvangrijk programma toebehoren en technische ondersteuning.

Motoren voor industriële toepassingen zijn uitgevoerd met een behuizing uit aluminium, staal of gietijzer. Ook deze motoren zijn er in tal van varianten en karakteristieken en zijn vooral bedoeld voor OEM's die hoge eisen stellen aan flexibiliteit en maatwerk. De grootste wijzigingen beperken zich tot de bouwgrootten 56 tm 250, maar uiteraard bestrijkt het laagspanningsmotoren leveringsprogramma van ABB de totale range tot en met bouwgrootte 450.

Tijdens de roadshows zijn de technische vertegenwoordigers van de ABB fabrieken aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

 Aanmelden voor de roadshows kan via de ABB website of via e-mail

bron: ABB

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden