Laatste nieuws:

LEIDSCHENDAM, 23 september 2008 12:50

Stichting A+O Metalektro: opleiding belangrijker dan salaris

Er is in de nabije toekomst een groot tekort aan technische werknemers in Nederland. Dit contstateert ook de Stichting A + O Metalektro tijdens de aftrap van haar 25-jarig jubileum. Het branchefonds, dat zich inspant om de ontwikkeling van bedrijven en werknemers binnen de sector op peil te houden, grijpt het jubileum aan om aandacht te vragen voor het groeiende personeelstekort binnen de sector.

"Het is een uitdaging pm genoeg goed geschoolde vakkrachten te vinden", vindt Erik Holtslag, Algemeen Directeur A+O.'
"Het is een uitdaging pm genoeg goed geschoolde vakkrachten te vinden", vindt Erik Holtslag, Algemeen Directeur A+O.
1/1

Stichting A + O stelt vast dat er, vooral op het gebied van de ontplooiing van werknemers, kansen liggen. Een van de manieren om goed personeel aan te trekken, is door te laten zien welke ontwikkelingsmogelijkheden ze hebben bij een werkgever. Binnen de branche krijgen werknemers daarom vanaf 2009 de mogelijkheid om zich twee dagen bij te scholen in hun vakgebied.

A+O helpt

‘De technische sector kampt met een groot personeelstekort. Onze bedrijven zien zich geplaatst voor de uitdaging genoeg goed geschoolde vakkrachten te vinden', verklaart Erik Holtslag, Algemeen Directeur A+O. ‘Ontwikkeling van werknemers is belangrijk voor de ontwikkeling van bedrijven én de branche. A+O helpt daarbij. Met vergoedingen voor bijvoorbeeld opleidingstrajecten. Maar ook door de samenwerking te stimuleren tussen bedrijven, scholen en kenniscentra.'

Uit onderzoek uit 2007 kwam naar voren dat er gezocht moet worden naar nieuwe manieren om werknemers te werven en te stimuleren. Salaris blijkt bijvoorbeeld niet de belangrijkste motivatie voor werknemers om aan de slag te gaan in de Metalektrobranche. ‘Goed werkgeverschap, fijne arbeidsvoorwaarden én voldoende ruimte voor ontwikkeling zijn factoren die veel zwaarder wegen voor werknemers', aldus Holtslag.

Goed imago 

Vakgenoten erkennen de problematiek die Holtslag schetst. ‘Ondernemers hebben ook een rol te vervullen, door te zorgen voor een goed imago van de branche. Iedereen mag het immers weten: de industrie is een aantrekkelijke werkgever met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor jong en oud‘, zei Minister Van der Hoeven van Economische Zaken tijdens de jubileumbijeenkomst. Staatssecretaris Aboutaleb vult daarop aan: ‘De aanwas van goed geschoold personeel binnen de Metalektro is voor de toekomst van groot belang. Actief personeelsbeleid, werving en omscholing zijn de komende jaren zeer belangrijk binnen de Metalektro.'

In de komende jubileummaanden laat A+O zich zien met een aantal activiteiten waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat, zoals een congres en een live-tour in de regio's. De boodschap aan werknemers en werkgevers is daarbij: ga samen in gesprek over je ontwikkeling!

 

Kijk voor meer informatie op www.25jaarontwikkeling.nl

bron: Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden