Laatste nieuws:

BRUSSEL, 18 september 2008 13:15

NXP levert slimme oplossing voor automatic accident alert system in auto's

In aanwezigheid van Viviane Reding EU-commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugdzaken, media en sport, heeft Marc de Jong, executive vice president NXP Semiconductors van de business unit automotive and identification, de intentieverklaring ondertekend waarmee NXP officieel aangeeft de invoering van het 'automatic accident alert system' (eCall) te zullen ondersteunen.

Viviane Reding en Marc de Jong bij d ondertekening van de intentieverklaring.'
Viviane Reding en Marc de Jong bij d ondertekening van de intentieverklaring.
1/1

De ontwikkelingen op het gebied van voertuigtechniek en telematica gaan steeds sneller. Op veiligheidsgebied is veel geïnvesteerd in het voorkomen van ongevallen en het beveiligen van de inzittenden. Daarnaast is er toenemende aandacht voor het vergroten van de overlevingskansen van het slachtoffer na een ongeluk. Het project eCall is een goed voorbeeld van de wijze waarop geavanceerde elektronica hieraan kan bijdragen. Met een eCall systeem worden de hulpdiensten direct na een ongeluk automatisch geïnformeerd over onder andere de plaats van het ongeval. Hierdoor kunnen de juiste hulpdiensten veel eerder ter plaatse zijn. Ook kan de verkeerscentrale de weg naar het ongeval vrij maken voor de hulpdiensten en het verkeer indien nodig sneller omleiden.   Uit studies komt naar voren dat als alle auto's in de Europese Unie voorzien zouden zijn van eCall systemen er in de EU jaarlijks 2.500 minder verkeersdoden zouden vallen. Bovendien zou het aantal ernstig gewonden met 15% dalen.

Optie 

Vanaf september 2010 zal het eCall systeem als een optie beschikbaar komen op alle nieuwe auto's. NXP is gespecialiseerd in slimme oplossingen om auto's veiliger, schoner en comfortabeler te maken. NXP's Automotive Telematics On-board unit Platform 2.5G (ATOP) is de eerste single-component chip die volledig geschikt is voor eCall toepassingen. De ATOP IC kan als ‘standalone' oplossing worden gebruikt in een ‘On board unit' maar ook worden geïntegreerd in andere applicaties, zoals navigatieapparatuur of in de autoradio. Met de ATOP ondersteunt NXP actief het eCall initiatief van de EU.

Tot op heden waren de hoge kosten voor telematica-oplossingen een drempel voor de auto-industrie om telematicafuncties aan te bieden. De hoge integratiegraad van ATOP zal deze drempel sterk verlagen en eCall betaalbaar maken voor alle typen auto's. In de komende maanden gaat NXP praktijktesten uitvoeren.

eCall is een toepassing die de weg effent voor veel meer intelligente transportsystemen (ITS). De NXP ATOP IC is specifiek ontwikkeld om, naast eCall, een reeks aan bijkomende applicaties te ondersteunen, zoals het traceren van gestolen voertuigen, ‘Pay as you drive' (een nieuwe manier van verzekeren) en systemen die de bestuurder uitgebreide ondersteuning bieden tijdens het rijden - het zogenoemde ‘advanced driver assistance'. Dit systeem geeft informatie over files en stelt de bestuurder in staat op de meest economische manier zijn reis te plannen. Dit bespaart energie en geld en is beter voor het milieu.

bron: NXP

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden