Laatste nieuws:

HEERLEN, 17 september 2008 16:56

Nederlandse elektrische bestelauto

DuraCar, een nieuwe automobielfabrikant uit Heerlen, presenteert tijdens de Parijse autobeurs een prototype van een volledig elektrisch aangedreven kunststof bestelwagen.

'
1/1

De bestelwagen met de naam QUICC! (merknaam) DiVa (Distribution Van; typeaanduiding) is volgens DuraCar groen, economisch en speciaal ontwikkeld met het oog op stadsverkeer. In het voorjaar van 2009 start DuraCar met de productie van een kleinschalige startserie. Met die wagens worden samen met enkele geselecteerde klanten zoveel mogelijk testkilometers gemaakt. De massaproductie moet eind 2010 beginnen.

Baanbrekende technologieën 

De volledig elektrisch aangedreven QUICC! DiVa bevat een aantal "baanbrekende" technologieën. Zo krijgt hij een lithium-ion ijzerfosfaataccupakket of een bipolair lichtgewicht loodaccupakket. Hiermee bereikt de auto een topsnelheid van 120 kilometer per uur en een actieradius van 150 kilometer. Dit bereik moet genoeg zijn, denkt de fabrikant, aangezien een gemiddelde bestelwagen voor stadsverkeer dagelijks zo'n vijftig kilometer aflegt.

De verschillen met conventionele verbrandingsmotoren zijn volgens DuraCar het gemiddelde energieverbruik (1 tot 2 euro per honderd kilometer, mede afhankelijk van de energieprijs), de afwezigheid van CO2- of fijnstofuitstoot en de (vrijwel) geluidloosheid.

DuraCar ontwikkelt moderne en duurzame automotive concepten. Het bedrijf stelt dat na de introductie van de QUICC! DiVa diverse typen zullen volgen onder de merknaam QUICC!.

bron: Automobiel Management

Reacties (1)

Dit bericht is van sept. 2008. Wat is er sindsdien te melden over de ontwikkeling van Duracar?

Wim uit Zeegse

09-07-2009 op 22:43

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden