Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 16 september 2008 17:01

FME: Miljoenennota niet slecht voor bedrijfsleven

Het kabinet presenteert een niet dappere begroting op Prinsjesdag. Het beleid wordt blijkbaar bepaald door angst voor de peilingen, angst voor de oppositie en angst voor het moeten uitleggen van moeilijke beslissingen. Jan Kamminga, voorzitter FME-CWM: “Het is dan ook met een licht gevoel van schaamte dat ik zo politiek correct mogelijk moet toegeven dat de kortetermijn-effecten voor het bedrijfsleven niet slecht zijn.”

'
1/1

De politieke plannen worden beheerst door de wens om iedereen te vriend te houden en ademen daardoor een groot gebrek aan visie en aandacht voor de echte problemen. "Het kabinet heeft schijnbaar geen idee hoe ons land er in 2020 moet uitzien en wat we daar nu al aan kunnen doen." Kamminga roept het kabinet dan ook op om in navolging van de Commissie Veerman een macro-visie te ontwikkelen voor belangrijke kwesties als een zekere energievoorziening, de mobiliteit, de ontwikkeling van R&D, de verhoging van onze productiviteit en voor clean tech. "Het lijkt wel of we in ons land alleen maar echt slagvaardig kunnen zijn als het gaat om het wassende water".

Kamminga vindt dat we structureel moeten gaan investeren in onze toekomst. "Investeren betekent geld vrijmaken voor belangrijke projecten die ons een betere positie kunnen opleveren in de wereldwijde concurrentiestrijd. Een voorbeeld hiervan is de innovatiekracht van de technologische industrie die duizend en één klimaatoplossingen wereldwijd kan exporteren. Alleen als we als land een toegevoegde waarde leveren, kunnen we welvaart en welzijn behouden." De FME-voorzitter roept het kabinet op om samen met de technologische industrie deze visie vorm te geven.

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden