Laatste nieuws:

HELMOND, 7 augustus 2008 11:57

Elektromotoren virtueel aan de tand voelen

Internet-startup Confirmat breidt op 8 augustus de functionaliteit uit van de website www.specamotor.com. Tien maanden geleden is de gratis en merk-onafhankelijke elektromotorselectiesite gelanceerd. Sindsdien is de database in grootte verdubbeld naar ruim 12.000 motorconfiguraties en 23 fabrikanten.

'
1/1

Er is nu de mogelijkheid om interactief de geschiktheid van een motor te bepalen. De bezoeker moest voorheen eerst een zoekopdracht uitvoeren, of door datasheets bladeren. Nu echter kan direct een motor virtueel aan de tand worden gevoeld en wordt meteen aangegeven of de motor geschikt is voor het aandrijfprobleem van de bezoeker.
Tevens wordt in duidelijke taal aangegeven waarom de motor eventueel niet geschikt is; in de verschillende tabellen met rekenresultaten wordt het oordeel objectief onderbouwd.
Een tweede vernieuwing van de site is het aanvragen van offertes in batchmode. Dat betekent dat er met één opdracht een offerte naar iedere fabrikant wordt gestuurd voor de meest geschikte oplossing van die fabrikant volgens de rekenuitkomsten van specAmotor. Dit scheelt veel handelingen van de bezoeker.

Laat specAmotor maar rekenen

De berekeningen die specAmotor uitvoert zijn complex. Zo wordt voor iedere opgegeven situatie de motortemperatuur bepaald. Deze is afhankelijk van motorparameters zoals de weerstand en de koppelconstante, die eigenlijk niet constant zijn zoals de naam doet vermoeden, maar veranderen onder invloed van warmte-ontwikkeling. specAmotor neemt deze invloed mee zodat mogelijke oververhitting reeds virtueel wordt opgemerkt.

Bespaar tijd

Het doel van specAmotor is het ontwikkeltraject in de machinebouw en aanverwante industrieën te verkorten. Dit wordt gedaan door tijdrovende zaken te automatiseren zoals het verzamelen en interpreteren van informatie van verschillende bronnen, en het maken van de benodigde berekeningen om de juiste motor-configuratie te bepalen.
Door het toepassen van Web 2.0-technologie wordt de bezoeker uitgenodigd om de motoren uit te proberen zodat zekerheid wordt verkregen over de geschiktheid ervan. Deze nieuwe functionaliteit zal het selectie-traject verkorten en bespaart de engineer veel moeite.

www.specamotor.com

bron: Confirmat

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden