Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 21 juli 2008 16:09

Hydrauliek Symposium op TU Delft

Op 11 september 2008 organiseert de FEDA, in samenwerking met het Platform Hydrauliek, het Hydrauliek Symposium 2008, in het Aula Congrescentrum van de TU Delft.

'
1/1

Dit derde, tweejaarlijks georganiseerde Hydrauliek Symposium richt zich deze keer vooral op de toepassing van hydraulische aandrijvingen voor diverse machines, waarbij de unieke eigenschappen van zo’n hydraulische aandrijving de kwaliteit van de machine bepalen en die soms überhaupt mogelijk maken. Daarnaast worden ook enkele nieuwe componenten behandeld die tot die kwaliteit bijdragen en soms naar een vermindering van het aantal benodigde componenten leiden en dus naar kostenvermindering.

Op dit symposium zal blijken, dat de hydraulische aandrijving nog steeds over een aantal uitzonderlijke en unieke eigenschappen beschikt. Daardoor biedt bij diverse toepassingen de hydraulische aandrijving de technisch optimale en daardoor de economisch te prefereren oplossing. Soms kan de hydraulische aandrijving ook als hulpaandrijving dienen om bijvoorbeeld evidente nadelen van andere, economisch beter te verantwoorden oplossingen te compenseren en zo tot een optimale uitvoering van de aandrijving te komen.

Afwegingen

De beslissingnemer beschikt daarbij in onze managersstructuur vaak niet over de benodigde kennis om een goede afwegingen te maken. Bij het opvullen van deze leemte zal het symposium nuttige diensten kunnen verlenen en kan het bijwonen ervan aan een ieder, die bij die keuzes van en voor een aandrijving betrokken is, worden aanbevolen.
Het symposium wordt ingeleid met een verduidelijking van een aantal gedurende het symposium ter sprake komende basisbegrippen uit de hydrauliek en ook in het symposiumboek, dat aan alle deelnemers van het symposium wordt uitgereikt, wordt een uitgebreide handleiding bij de basisbegrippen gegeven.

In het ochtendprogramma worden moderne ontwikkelingen in hydraulische componenten uit de mobiele sector nader toegelicht. De mogelijkheden van de secundaire aandrijving bij lineaire en roterende toepassingen komen ter sprake. Het middagprogramma behandelt, naast de consequenties van een aantal in diverse hydraulische normen vastgelegde veiligheidsfuncties voor hydraulische schakelingen, het gebruik van roterende en lineaire hydraulische aandrijvingen in diverse gerealiseerde toepassingen.

Het symposium wordt gehouden op 11 september 2008 in het Aula Congrescentrum van de TU Delft (Mekelweg 5). Bezoekers kunnen zich vanaf 9.00 uur melden aan de zaal waar ze het hiervoor genoemde symposiumboek met een uitvoerige beschrijving van alle gepresenteerde projecten zullen ontvangen. Het symposium begint om precies 9.30 uur.

Klik hier voor het complete programma en een inschrijvingsformulier

bron: Feda

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden