DIS Sensors

DIS Sensors

DIS Sensors bv ontwikkelt, produceert en verkoopt sensoren, besturingsystemen en klantspecifieke elektronica.

Sensoren
DIS werkt met het QUADRO® behuizingconcept. Door de compacte vormgeving en de haakse kabelinvoer is de montageruimte en kwetsbaarheid van de sensor geminimaliseerd. De universele QUADRO® behuizing is daarbij ideaal om verschillende sensortechnieken in te passen. Wij doen dit al met een 7-tal verschillende sensortechnieken en wij blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Sensoren »

Naast sensoren leveren wij besturingssystemen voor verstelbaar meubilair (domotica), medische hulptoestellen en caravan movers. Deze systemen zijn gebaseerd op standaardproducten, maar kunnen ook volledig tailor-made worden geleverd. DIS heeft een uitstekende reputatie op het gebied van maatwerkoplossingen en is graag uw partner in innovatie. Omdat wij samenwerken in een netwerk van selectief gekozen leveranciers kunnen wij ook grote series bouwen tegen sterk concurrerende prijzen.

DIS makes sense.

Inclinometer

QG inclinometerEen inclinometer meet gemakkelijk hellingen. Onze QG-sensoren hebben hoge gevoeligheid, maar zijn toch erg schokbestendig. De basis voor deze serie sensoren is een MEMS capacitieve opnemer in silicium. Deze capaciteitsverschillen worden omgezet in een analoog spanningsniveau, middels een geïntegreerde instrumentatieversterker. Elektrische aanpassingen van de sensoren zijn snel te realiseren, doordat de complementaire elektronica modulair is opgezet.

Lees verder over inclinometer »

Hoeksensor

HoeksensorMet onze QR contactloze hoeksensoren is het mogelijk om zonder mechanische eindstop de absolute hoekverdraaiing te meten, van 0 tot 360 graden. Er zijn twee versies behuizingen leverbaar; de QR30 en de QR40. Bij de QR30 worden de sensor en magneet gescheiden van elkaar gemonteerd, terwijl bij de QR40 de magneet is geïntegreerd op de draaiende as binnen de behuizing.

Lees verder over hoeksensor »

Benaderingsschakelaars

BenaderingsschakelaarsDIS produceert de QUADRO-PROX serie inductieve benaderingsschakelaars. Met de bijzondere eigenschappen van het QUADRO® behuizingconcept zijn deze sensoren ideaal voor toepassing in beperkte ruimtes en "zware omstandigheden".

Deze vlakke inductieve benaderingsschakelaars zijn geschikt voor detectieafstanden vanaf 0,2mm tot 18mm. De elektronische aansluiting is in vele uitvoeringen (PNP / NPN / NAMUR) te verkrijgen.

Lees verder over benaderingsschakelaar »

Versnellingsopnemer

BenaderingsschakelaarsDe QG-serie versnellingsopnemers meet versnelling in 1, 2 of 3 assen. In de automotive industrie worden versnellingsopnemers gebruikt in testopstellingen. Speciaal voor caravans heeft DIS een 3-assige versnellingsopnemer ontwikkeld die slingeren weet te voorkomen. Onze versnellingsopnemers worden veel gebruikt voor actieve trillingsdempers en voor het meten van vibratie en trillingen.

Lees verder over versnellingsopnemer »

Tilt schakelaar

BenaderingsschakelaarsTilt schakelaars zijn tilt meters met een schakeluitgang; ze zijn gebaseerd op robuuste micro-elektromechanische technologie (MEMS). Om de elektronica extra te beschermen, hebben de tilt schakelaars uit onze QG-serie een kunststof behuizing . Wij hebben 1- of 2-assige tilt schakelaars en u kunt kiezen uit een NPN- of PNP-uitgang. Onze tilt schakelaars zijn zeer nauwkeurig en bestand tegen wisselende temperaturen.

Lees verder over tilt schakelaars »

DIS Sensors wint CE-Design Award van DARE!!

Jaarlijks worden er door DARE!! (geaccrediteerde Notified Body) honderden producten getest en gemeten in het kader van o.a. EMC, CE-markering en automotive.

Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. Daarentegen zijn er ook ontwerpen die zich onderscheiden wat betreft EMC en/of veiligheidsontwerp en om deze bedrijven in het zonnetje te zetten, reikt DARE!! elk kwartaal de CE-Design Award uit.

Voor het 3e kwartaal van 2016 is DIS Sensors met de SIL2/PLd inclino/accelerometer door DARE!! Measurements gekozen als winnaar van deze award. Hier zijn wij uiteraard erg trots op en stellen deze onderscheiding als waardering voor ons R&D team enorm op prijs. Zo'n complex veiligheidsproduct dat aan vele normen moet voldoen in één keer door de keuring krijgen is een prestatie van formaat.

Lees hier het volledige persbericht

DIS Sensors wint CE-Design Award van DARE!!

QG-serie sensoren DIS Sensors SIL2/PLd gecertificeerd

DIS komt tegemoet aan toenemende vraag naar sensoren voor veiligheidskritische toepassingen

Als gevolg van steeds strengere wet- en regelgeving moeten steeds meer machines en installaties voldoen aan de veiligheidsniveaus SIL2 (conform IEC 62061) en PLd (conform ISO 13489). Dat betekent gebruik maken van componenten die voor dit veiligheidsniveau zijn gecertificeerd. DIS Sensors, in België en Nederland vertegenwoordigd door Rotero, komt tegemoet aan deze vraag en heeft de QG-serie sensoren uitgebreid met redundant uitgevoerde CANopen Safety sensoren ten behoeve van veiligheidskritische toepassingen. Het gaat hierbij om inclinometers en versnellingsopnemers.

Inclinometers meten de hellingshoek in één of twee assen. De DIS uitvoeringen zijn gebaseerd op de robuuste MEMS-technologie. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om de sensoren eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen. Daarnaast is het bij mogelijk om zelf, met behulp van CAN commando's, de sensoren aan te passen aan uw voorkeur.

Lees hier het volledige persbericht

Vergelijkings tool product selector

Persbericht: DIS sensoren nu ook eenvoudig te vergelijken

De product selector op de website van DIS Sensors is uitgebreid met de optie om de specificaties van onze sensoren eenvoudig te kunnen vergelijken. Zo vindt u nog makkelijker de perfecte sensor voor uw toepassing.

In de product selector kiest u eerst het type sensor waar u naar op zoek bent en selecteert u 1 of meerdere eigenschappen (hoe meer kenmerken u selecteert hoe kleiner de selectie) waar de sensor aan moet voldoen. Tenslotte kunt u maximaal 3 sensoren met elkaar vergelijken. Wanneer u de juiste sensor heeft gevonden klikt u op deze sensor voor de productpagina. Op deze pagina kunt u vervolgens de datasheet en step file downloaden of direct een offerte aanvragen.

Mocht u toch nog hulp kunnen gebruiken bij het selecteren van de juiste sensor of wilt u een sensor op maat laten maken. Neem dan contact op met Pim Wieske van DIS Sensors via e-mail of op telefoonnummer: 035 - 603 8181.

Vergelijkings tool product selector

Persbericht: Complete QR-serie getest en gecertificeerd door UL

Naast de QQ-serie inclinometers is nu ook de complete QR-serie hoeksensoren door UL (het grootste en oudste nationaal erkende laboratorium in de Verenigde Staten) gecertificeerd. Alle elektrisch gestuurde apparaten of systemen die in de Verenigde Staden/ Canada gebruikt worden, moeten worden goedgekeurd.

Dat onze QR-serie nu ook UL-gecertificeerd is, neemt voor onze klanten die de Amerikaanse en/ of Canadese markt(en) bedienen veel onduidelijkheid weg.

De UL certificering geldt voor zowel de absolute als incrementele encoders en voor verschillende behuizingen (QR30/QR40/QR40EMN).

Wanneer u dit wenst, kunnen de QG-serie inclinometers en de QR-serie hoeksensoren worden voorzien van UL logo. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neem dan even contact met ons op.

UL logo  Rotary encoder

Contactgegevens

DIS Sensors bv
Oostergracht 40
3763 LZ Soest

DIS Sensors Postadres:
Postbus 3334
3760 DH Soest
Tel : 035-6038181
Fax : 035-6038180
Email : info@dis-sensors.com
Website: www.dis-sensors.com

Productbrochure DIS-sensors

Catalogus DIS sensorsDe Productbrochure DIS-Sensors is via een bladerfunctie online beschikbaar.

Gebruik deze link of klik op de afbeelding hiernaast.

Kwaliteit

DIS Sensors - ISO 9001 De pijlers van de kwaliteit van DIS producten zijn robuustheid, bedrijfszekerheid en leverbetrouwbaarheid. Robuustheid wordt vooral verkregen door de specifieke vorm en samenstelling van de behuizing, het ingieten van de elektronica is daar een niet weg te denken onderdeel van.

Kwaliteit »

Rotero Holding bestaat uit


Rotero Holland bv

Rotero Holland bv
Pompmolenlaan 21
3447 GK Woerden
Tel.: +31 (0)348 495 150
E: info@rotero.com
W: www.rotero.com

Rotero Belgium bvba
Wayenborgstraat 10
2800 Mechelen
Tel.: +32 (0)15 451 840
E: info@rotero.be
W: www.rotero.com


DIS Sensors bv

DIS Sensors bv
Oostergracht 40
3763 LZ Soest
Tel.: +31 (0)35 603 8181
E: info@dis-sensors.com
W: www.dis-sensors.com


Q-Tec bv

Q-Tec bv
Industrieweg 27
3762 EH Soest
Tel.: +31 (0)35 543 0404
E: info@q-tec.nl
W: www.q-tec.nl