Laatste nieuws:
B&R Industriële Automatisering

B&R Industriële Automatisering BV

B&R is een innovatief automatiseringsbedrijf met haar hoofdvestiging in Oostenrijk en kantoren over de hele wereld. Sinds 6 juli 2017 is B&R een business unit van de ABB Groep. Als een wereldleider in de industriële automatisering combineert B&R state-of-the-art technologie met geavanceerde engineering, om klanten in vrijwel elke industrie complete oplossingen te bieden voor machine- en fabrieksautomatisering, motion control, HMI en geïntegreerde veiligheidstechniek. Communicatieoplossingen voor Industriële IoT, met voorop OPC UA, POWERLINK en de open standaard openSAFETY, maken het krachtige B&R productportfolio compleet. Bovendien is de softwareontwikkelomgeving Automation Studio de wegwijzer voor toekomstgerichte engineering. Met haar innovatieve oplossingen definieert B&R nieuwe standaarden in de automatiseringswereld, helpt zij processen te vereenvoudigen en overtreft het bedrijf de verwachtingen van klanten.

weiss

Meer informatie vindt u op www.br-automation.com

Kwaliteitskeurmerk voor B&R aandrijftechniek

Voor het ontwerpen en visualiseren van hun aandrijfsysteem zijn B&R klanten perfect uitgerust. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gratis software van SERVOsoft van het Canadese bedrijf ControlEng, die geïntegreerd is de B&R Automation Studio ontwikkelsoftware.

 

Ontwikkelaars kunnen hierdoor efficiënt en moeiteloos de B&R servo aandrijvingen, motoren en overbrengingen voor hun specifieke behoeften selecteren. Het resultaat is een aandrijfsysteem dat optimaal afgestemd is op de massa die moet bewegen en met een minimaal energieverbruik.

 

Ga naar de website »

B&R Industriële Automatisering BV

Een revolutie in Automatisering software

B&R zorgt met mapp technologie voor een revolutie in de ontwikkeling van automatiseringssoftware. Modulaire softwareblokken zorgen voor een vereenvoudiging van de ontwikkeling van nieuwe besturingsprogramma's. De ontwikkeltijd voor een nieuwe machine kan hierdoor zelfs met 67% verkort worden.

Bij het ontwikkelen van nieuwe machines en systemen, neemt de ontwikkeling van software een steeds groter deel van de tijd en kosten in beslag. Het grootste aandeel van deze tijd gaat zitten in het programmeren van basisfunctionaliteiten zoals het opslaan en laden van recepten.

Mapp zorgt door het verstrekken van voorgeconfigureerde functieblokken ervoor dat terugkerende programmeringstaken heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze functieblokken zijn naadloos geïntegreerd in B&R Automation Studio. Tevens zijn deze functieblokken uitgebreid getest. Hierdoor kunnen programmeurs zich concentreren op hun belangrijkste taak: het implementeren van de machine of het stroomlijnen van processen in de software. Ze zorgen voor verlichting van de werkdruk van de programmeur, omdat niet elk detail telkens opnieuw geprogrammeerd dient te worden.

De functieblokken maken het mogelijk om bijvoorbeeld meer-assige systemen in combinatie met CAM profielen, elektronische overbrengingen of verschillende types robots, in een kwestie van slechts een paar uur configureren en in gebruik stellen.

De ontwikkeltijd voor een nieuwe machine kan met mapp technologie tot wel 67% verkort worden.

mapp-technology

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.br-automation.com

Robots gemakkelijk en snel inbedrijfstellen

B&R breidt haar mapp technologie uit met nieuwe functieblokken voor robots

B&R maakt nieuwe functieblokken beschikbaar voor mapp technologie. Deze functieblokken bevatten func-ties om robotsystemen te configureren. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om robots veel sneller in gebruik te nemen, maar het zorgt er ook voor dat onderhoud en diagnose stellen makkelijker wordt.

De robotfunctieblokken voor mapp zijn voor zowel seriële en parallelle robots te gebruiken, zoals SCARA en delta robots. De gebruikersinterface is gebaseerd op de bekende IEC 61131-programmeermethode. De robotfuncties integreren naadloos in het totale systeem, zodat er geen speciale robotcontroller nodig is.

Configureren, niet programmeren De robot zelf wordt grafisch geconfigureerd in een handige web-interface. Programmeren in de klassieke zin is niet nodig. Zelfs handmatige handelingen zoals "jogging" en punt-naar-punt beweging van het centrale puntgereedschap kunnen ingevoerd worden met behulp van mapp. Via een eenvoudig te gebruiken web-interface kunnen technici diagnose op de robot uitvoeren.

Mapp technologie bestaat uit individueel afgesloten functieblokken die de ontwikkeling van nieuwe software stroomlijnen. De functieblokken zorgen voor de basisfunctionaliteiten en kunnen grafisch geconfigureerd worden. Elk functieblok haalt de benodigde gegevens uit andere onderdelen doormiddel van een client-server model. Met mapp technologie kan de ontwikkeling van applicatiesoftware verkort worden met gemid-deld 67%.

standard-mapp

Robots kunnen veel sneller inbedrijf genomen worden dankzij mapp technologie.
Voor meer informatie, bezoek onze website: www.br-automation.com

Standaardisatie is de toekomst

B&R software ontvangt PLCopen certificering voor Coordinated Motion

Het ontwikkelplatform Automation Studio van B&R maakt het programmeren en configureren van meer-assige systemen nu nog eenvoudiger. Dit wordt mogelijk gemaakt door gecertificeerde PLCopen Coordinated Motion functieblokken toe te voegen aan de bestaande functieblokken. Sinds 2004 voegt B&R voortdurend nieuwe functieblokken toe aan haar portfolio van gecertificeerde PLCopen functieblokken.

"Standaardisatie is de toekomst", aldus Eelco van der Wal, managing director van de PLCopen Foundation. "Modulaire en individuele machineconcepten kunnen alleen werkelijkheid worden indien het mogelijk is om gemakkelijk te wisselen tussen componenten van verschillende fabrikanten."

Fabrikant onafhankelijk
PLCopen Motion Control Part 4 - Coordinated Motion specificaties omvatten gedefinieerde functieblokken en machinestatus beschrijvingen die het mogelijk maken om meerassige systemen te bedienen met een gestandaardiseerde interface. "Deze PLCopen blokken maken het mogelijk dat het configureren van een robot net zo gemakkelijk is als het opzetten van enkele assen," vertelt Gernot Bachler, technische manager van Motion bij B&R. De gestandaardiseerde interface garandeert dat elk commando identiek verwerkt wordt. "Geen enkele regel code hoeft aangepast te worden."

standaardisatie

B&R software ontvangt PLCopen certificering voor Coordinated Motion

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.br-automation.com

Contact

B&R Industriële Automatisering B.V.
companyHoge Schouw 1,
4817 BZ, Breda

T
+31 (0)76 571 53 03 
F
+31 (0)76 571 53 06 
   
E
office.nl@br-automation.com 
 
www.br-automation.com 

Nieuws

B&R nu ook op Twitter

 

Na een succesvol YouTube kanaal, verschijnt B&R nu ook op Twitter.Het YouTube kanaal van B&R bestaat al sinds 2009 en is een groot succes. Naast tal van video's over onze producten en de service die wij bieden, heeft B&R zijn sociale media activiteiten versterkt met Twitter.

 

Het laatste nieuws van B&R, het eerst op Twitter via https://twitter.com/BR_automation !

Expertise

Complete automatiseringsoplossingen uit één hand

Door creativiteit in de productontwikkeling zetten wij nieuwe trends in plaats van oplossingen te kopiëren: beginnend met het complete programmeerpakket Automation Studio, via de integratie van visualisering en besturing in het Power Panel, de compacte en snelle X20 en X67 I/O's, tot aan de dynamische en flexibele ACOPOS servoversterkers. Krachtige industriële PC's, het in de markt ingevoerde real-time netwerk POWERLINK en het modulair schaalbare APROL procesbesturingssysteem vervullen de wens van klanten naar geïntegreerde automatiseringsoplossingen uit één hand. Naast algemene standaardcomponenten realiseren wij ook diverse klantspecifieke oplossingen. Deze innovaties drukken hun stempel op de industrie.
expertise