Laatste nieuws:

22 september 2014 12:06

Siemens neemt Dresser-Rand over voor 6 miljard

Siemens heeft een overname-overeenkomst gesloten met machinefabrikant Dresser-Rand. Siemens wil hiermee haar kernactiviteiten in de olie- en gasindustrie versterken. De geboden prijs is 83 dollar (64,52 eur) per aandeel, gelijk aan een totale transactiewaarde van pakweg 7,6 miljard dollar (5,9 miljard euro).

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De raad van bestuur van Dresser-Rand stemde unaniem voor de overname door Siemens. Dresser-Rand heeft een uitgebreid portfolio aan compressoren, stoomturbines, gasturbines en motoren. Het bedrijf is een grote leverancier voor onder andere de olie-, gas-, proces- en elektriciteitsindustrie.

“Dresser-Rand is een belangrijk merk binnen de wereldwijde energie-infrastructuurmarkt en zodoende past het bedrijf perfect binnen Siemens”, aldus Joe Kaeser, president en CEO van Siemens AG. “Het combineren van de activiteiten zorgt voor een aanbieder van wereldklasse voor de groeiende olie- en gasmarkten.”

Nu de raad van bestuur van Dresser-Rand het bod unaniem heeft aanbevolen aan de aandeelhouders hoopt Siemens rond zomer 2015 de overname te hebben afgerond.

Dresser-Rand is gevestigd in Houston (VS) en Parijs (Frankrijk), kent een omzet van 3 miljard dollar (2,3 miljard euro) per jaar en heeft ongeveer 8100 werknemers. Het bedrijf heeft bijna 100.000 machines geïnstalleerd in meer dan 150 landen.